Go back

SK BEVEREN – R ANTWERP FC (10/11): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Na de 0-2 overwinning op Visé, ontmoet geel-blauw morgen (10/11) Royal Antwerp FC in de 1/16e finales van het bekertornooi. De prima prestaties van de afgelopen weken én de aantrekkelijke affiche zorgden ervoor dat de tickets vlot de deur uit vlogen. De partij gaat morgen van start om 20.00 uur. Scheidsrechter Wesli De Cremer zal de wedstrijd in goede banen leiden. Hij zal hierbij worden bijgestaan door de heren Kevin Monteny en Matthias Massa. 

Voorbeschouwing

Antwerp staat momenteel op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. De Great Old telt 34 punten. Het won dit seizoen al 11 wedstrijden, speelde één keer gelijk en verloor 4 maal. Antwerp begon waanzinnig aan de competitie, het won maar liefst negen keer op rij. Kortrijk diende Antwerp een eerste nederlaag toe, ook Standard en Genk deden dit kunstje na. Afgelopen weekend speelde RAFC scoreloos gelijk tegen Anderlecht.

SKB prijkt samen met RWDM aan kop van het klassement in de Challenger Pro League. Na de nederlaag in Molenbeek tankten onze Leeuwen vertrouwen tegen Jong Genk. Vervolgens knokte geel-blauw zich zaterdag voorbij een vinnig Club NXT.

De laatste ontmoeting met Antwerp dateert van 29 januari 2021. Op de Bosuil trok stamnummer 1 die dag aan het langste eind na twee doelpunten van Lamkel Zé en één goal van Batubinsika. Michael Frey liet voor Beveren de netten twee keer trillen. Eindstand: 3-2.

Benieuwd of onze Leeuwen morgen de Great Old opnieuw het vuur aan de schenen kunnen leggen!

Selectienieuws

De voorbereiding op de bekerwedstrijd tegen Antwerp verliep vlekkeloos, de ziekenboeg bleef ongewijzigd. Voor de wedstrijd van morgen rekent de coach dan ook op dezelfde spelers als de afgelopen weken. Onderstaande 21 Leeuwen haalden de selectie.