Go back

LIERSE K. – SK BEVEREN (12/11): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Na de bekerwedstrijd tegen Antwerp staat voor onze Leeuwen morgen al meteen opnieuw een pittige opdracht op het programma. Om 16.00 uur neemt geel-blauw het in het Herman Vanderpoortenstadion op tegen Lierse K. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Quentin Pirard. Hij zal worden bijgestaan door de heren David Symons en Koen Thijs. Arne De Beuckelaer is de vierde official.

Voorbeschouwing

Zowel Lierse als Beveren komen morgen met hetzelfde gevoel aan de aftrap. Na een knappe prestatie moesten beide teams, na het spelen van verlengingen en nemen van strafschoppen, met opgeheven hoofd het bekertornooi verlaten. Het lijdt geen twijfel dat de bekerwedstrijd van donderdag nog in de kleren zal zitten.

Geel-blauw staat momenteel met 24 punten, samen met RWDM, op kop in de Challenger Pro League. De Pallieters volgen op amper 2 punten. Voor beide teams is de confrontatie van morgen dus van groot belang. Het wordt bovendien ook uitkijken naar de prestatie van RWDM. De Brusselaars ontvangen zondagavond Lommel in het eigen Edmond Machtensstadion. RSCA Futures kwam vrijdag al aan de bak, zij speelden 2-2 gelijk in The Nest. De paars-witte youngsters blijven op die manier met 23 punten meedraaien in de top van het klassement.

Selectienieuws

Goed nieuws: iedereen kwam ongedeerd uit de bekerconfrontatie met Antwerp. De coach rekent dan ook op nagenoeg dezelfde spelers als afgelopen donderdag. Onze T1 selecteerde onderstaande 21 Leeuwen.