Go back

SKB SPOELT BEKERUITSCHAKELING DOOR MET STEVIGE WINST TEGEN LIERSE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Geel-blauw startte goed aan de wedstrijd, maar zag Lierse via Vekemans wel op voorsprong komen. Nadien hadden onze Leeuwen het in de eerste helft moeilijk om grote kansen te creëren. Na rust slaagde SKB daar wél in. Onder impuls van invallers Kablan, Ribeiro en Coopman, en na de rode kaart voor Tabekou, zette Beveren de scheve situatie helemaal recht. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-5 na doelpunten van Kablan, Barry, Mbokani, Coopman en Ribeiro.

SKB startte vanmiddag furieus op het Lisp. Al in de 2de minuut probeerde Barry na een geweldige bal van Bateau doelman Delanghe te verschalken met een kopbal, maar het leer hobbelde naast. Meteen daarna haalde Luiz uit, opnieuw moest de thuisdoelman redding brengen. In de herneming krulde ook Hoggas nog met de linker naast. De thuisploeg was niet onder de indruk en reageerde onmiddellijk aan de overzijde. Libert trapte over, Reus klemde een poging van Van Acker en een voorzet van Walbrecq ging voorlangs. Lierse gaf Beveren de bal, de thuisploeg loerde op de counter. In de 19de minuut resulteerde één van deze tegenaanvallen in een doelpunt. Tabekou trok zich op gang en vond Vekemans voor doel: 1-0. Na de openingstreffer was het lange tijd wachten op nieuwe kansen. Rond het halfuur moest de thuisdoelman wel attent reageren op een voorzet van Ismaheel, even later deed hij hetzelfde op een afgeweken steekbal van Hoggas. In de 37ste minuut viel er eindelijk nog eens een echte te kans te noteren. Barry zag een kopbal zo’n meter naast de kruising vliegen, meteen de laatste mogelijkheid in de eerste helft. Ruststand: 1-0.

Coach De Decker greep in bij de rust. Kablan en Ribeiro kwamen in het team ten koste van Corryn en Hoggas. Geel-blauw zette meteen druk naar voor en versierde meteen enkele hoekschoppen. Na één van deze corners ging Tabekou door op Luiz. Scheidsrechter Pirard greep naar de achterzak en haalde de rode kaart boven. Lierse moest nog 40 minuten verder met z’n tienen. Niet veel later belandde de bal bij Mbokani, de spits schepte de bal nipt naast. In de 57ste minuut hingen de bordjes uiteindelijk toch in evenwicht. Ribeiro zocht en vond de ingevallen Kablan. De Zwitser met Ivoriaanse roots knalde het leer in één tijd staalhard in de verste hoek: 1-1. Vijf minuten later werd Barry gelanceerd, Gillekens zag het gevaar en greep tijdig (maar foutief) in. SKB werd gevaarlijker, Delanghe kon met moeite een kopbal van de lijn keren. In de 72ste minuut was het dan toch raak. De pas ingevallen Coopman bewees direct zijn waarde. De middenvelder schilderde een gemeten voorzet op het hoofd van Barry: 1-2! Beveren wou de wedstrijd onmiddellijk in een definitieve plooi leggen. Barry kraakte zijn schot en een intikker van Mbokani werd van de lijn gekeerd. Acht minuten voor tijd ging de bal wél opnieuw tegen de netten. Een inzet van Ribeiro werd in eerste instantie opnieuw gered op de doellijn, maar Mbokani kon de bal dit keer wel in doel werken: 1-3, wedstrijd gespeeld. Beveren was nu helemaal los en nadat Kablan er eerst al eens dichtbij was, scoorde Coopman met een geweldige ingeving de 1-4. Delanghe stond aan de grond genageld na een schitterende lob van de middenvelder. In de absolute slotfase bekroonde Ribeiro nog zijn prima invalbeurt met een doelpunt. De Braziliaan bleef oog in oog met de thuisdoelman ijzig kalm en zette zo de 1-5 eindstand op het scorebord!

Zo spoelt geel-blauw op geweldige wijze de uitschakeling in de beker meteen door. Zaterdag (19/11) ontvangt geel-blauw RWDM op de Freethiel. De wedstrijd gaat om 20.00 uur van start.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Hoggas (46’ Ribeiro), Ismaheel, Van Damme, Wuytens, Corryn (46’ Kablan), Vukotic, Barry, Bateau, Mbokani

Scoreverloop:
19′ 1-0 Vekemans
57′ 1-1 Kablan
72′ 1-2 Barry
82′ 1-3 Mbokani
88′ 1-4 Coopman
90+1′ 1-5 Ribeiro