Go back

JONGE LEEUWEN VERLIEZEN IN BEKERTORNOOI VAN RWDM

TEKST: GUNTER VANDEBROECK & MAARTEN VAN MIEGHEM - FOTO: GEOFFREY AURET

Na twee overwinningen met het kleinste verschil zijn onze Jonge Leeuwen afgelopen maandag er niet in geslaagd nogmaals van RWDM te winnen. De beslissing in deze bekerwedstrijd viel na rust. Eindstand: 0-3.

Coach Gunter Vandebroeck geeft zijn kijk op het wedstrijdverloop:

“We hadden uiteraard op meer gehoopt, maar ik had een déjà-vugevoel bij deze wedstrijd. Daar hou ik niet van. Niet omdat het de derde keer in vier weken tegen dezelfde tegenstander is, maar wel omdat het spelverloop teveel gelijkenissen vertoonde met onze laatste thuiswedstrijd tegen STVV. Enerzijds een tegenstander die afwachtend speelde en rekende op de omschakeling en anderzijds waren we zelf niet dwingend genoeg in het veldspel. Onze pressing kwam er niet uit zoals het zou moeten. Onze middenvelders kwamen niet in het duel en de achterste linie schoof niet aan. Desondanks gaven we geen kansen weg, maar we creëerden ook niet genoeg. Op uitzondering van een doelpoging van Van Camp.”

“Ik vond dat we de tweede helft nog best goed starten. Zo kregen we al meteen de beste kans uit de match voorgeschoteld, maar Nyeman besloot helaas op de doelman. Daar hadden we op voorsprong moeten klimmen, want dan kan je groeien in de wedstrijd. Dat lieten we niet voor de eerste keer dit seizoen na. Iets voorbij het kwartier slikten we bovendien een tegendoelpunt in een fase waar we niet genoeg druk op de bal zetten. We lieten RWDM te makkelijk spelen en pikten infiltrerende tegenstanders in de zestienmeter te laat op. Slap verdedigd, punt aan de lijn. En zo konden zij nog meer rekenen op de counter.”

“Wat daarna gebeurde, daar heb ik het moeilijk mee. We vielen uit onze rol, toonden geen emotionele stabiliteit en hadden geen respect voor het collectief. Hierdoor was ook ons positiespel opeens ver zoek. Ook de wissels brachten te weinig. Net als tegen STVV liepen we zo tegen twee counters aan. RWDM werkte ze aan 100% af.”

“We slikten vandaag drie onacceptabele doelpunten. Je kan een wedstrijd verliezen, maar niet op deze manier. Zeer ontgoochelend, want ik dacht dat we lessen hadden getrokken uit de nederlaag tegen STVV. We zullen volgende week uit een ander vaatje moeten tappen en vooral beter moeten reageren op een achterstand. Tot nu toe zijn we er nog niet in geslaagd om zo’n situatie om te keren. Veerkracht komt niet vanzelf of door dingen individueel te beginnen forceren, maar wel door een gerichte focus en met respect voor de teamafspraken. Zo kunnen we in de toekomst winnen aan maturiteit. Helaas presteren we daarin nog te wisselvallig op dit ogenblik.”

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Cranshoff, Van Osselaer, Van Camp (65’ Vanderveeren), Belhadj, De Geyndt, De Weerd, Okumu, Stuylaart (61’ Soumahoro), Lully, Nyeman (65’ Boufath)