Go back

SKB EN RWDM GEVEN ELKAAR GEEN DUIMBREED TOE AAN KOP VAN HET KLASSEMENT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Vandaag keken de koplopers van de Challenger Pro League elkaar op de Freethiel recht in de ogen. De partij stond bol van de spanning, maar echt kansrijk was de wedstrijd niet. Barry knalde geel-blauw in het absolute slot van de eerste helft op voorsprong, Biron rondde in de tweede helft een scherpe counter van de bezoekers koelbloedig af. Eindstand: 1-1.

Aangevuurd door onze fanatieke aanhang voetbalde geel-blauw de eerste kans van de partij bij elkaar. Kablan zette zich goed door op zijn flank en leverde een prima voorzet af richting Barry. De spits kwam een teen te kort om het leer tegen de touwen te duwen. Na deze eerste kans was het lang wachten op nieuw gevaar van beide ploegen. Op het kwartier greep Bateau wel prima in bij een uithaal van Challouk. RWDM kampeerde voornamelijk op de Beverse speelhelft. Geel-blauw ving de Brusselaars goed op, want kansen konden de bezoekers lange tijd niet bij elkaar voetballen. In de 26ste minuut moest Reus dan toch een eerste keer ingrijpen. Onze doelman ging goed plat op een poging van Oyama. Vijf minuten later greep hij opnieuw prima in op een vrije trap van Biron. Aan de overzijde krulde Ribeiro een hoekschop perfect voor doel, Mbokani leek wat verrast en timede zijn kopbal verkeerd. Vijf minuten voor rust trapte Hoggas een vrije trap recht in de handen van doelman Defourny. De bezoekende goalie wou de bal vervolgens naar een ploegmaat werpen, maar hij gooide pardoes op Mbokani. Hierdoor viel het leer voor de voeten van Barry. Zijn lobbal eindigde op het dak van het doel. Op slag van rust drongen onze Leeuwen nog een laatste keer aan. De bal belandde bij Barry die niet aarzelde en zijn tiende van het seizoen enig mooi in de verste hoek voorbij Defourny krulde: 1-0!

De eerste kansjes in de tweede helft waren voor de bezoekers. Toch kwam de eerste echte dreiging langs Beverse zijde. In de 49ste minuut kon Barry net niet bij een voorzetschot van Ismaheel. In de 56de minuut hingen de bordjes plots opnieuw in evenwicht. RWDM counterde vlijmscherp en Biron duwde op aangeven van Challouk de bal voorbij Reus: 1-1. Niet veel later moest Wuytens een schitterende tackle bovenhalen om diezelfde Biron van een tweede doelpunt te houden. Twintig minuten voor tijd voerde SKB de druk op. Barry kon, na schitterend samenspel tussen Hoggas en Coopman, niet afronden. Even later kon diezelfde Barry niet bij de bal na een scrimmage voor het doel van Defourny. In de 79ste minuut veerde de Freethiel recht. Na een knappe collectieve aanval leek Mbokani geel-blauw op voorsprong te koppen, maar blijkbaar was het Barry die vanuit buitenspel het leer tegen de touwen had gewerkt. Geen 2-1 dus. In de laatste tien minuten van de partij steeg de spanning, maar buiten een afstandsschot van Smeets vielen er verder geen kansen te noteren. Eindstand: 1-1.

SKB en RWDM geven elkaar zo geen duimbreed toe aan kop van het klassement. Het wordt uitkijken hoe beide titelkandidaten de komende weken blijven presteren.

Volgende week wacht geel-blauw een nieuwe thuiswedstrijd. In het eigen Freethielstadion nemen onze Leeuwen het om 16.30 uur op tegen Lommel SK. Tickets voor deze wedstrijd zijn nu reeds beschikbaar op skb.roboticket.com!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Kablan (81’ Corryn), Luiz, Hoggas (89’ Fall), Ismaheel, Wuytens, Ribeiro (70’ Coopman), Vukotic, Barry, Bateau, Mbokani

Scoreverloop:
45′ 1-0 Barry
56′ 1-1 Biron