Go back

SKB BOEKT RUIME ZEGE OP BEZOEK BIJ DEINZE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie & Belga Image

In een kansarme eerste helft bracht Coopman geel-blauw op voorsprong. Na rust vergrootte Barry de voorsprong vanop de strafschopstip. Deinze prikte tegen via Carcela, maar een scherpe Mbokani wist nadien nog twee keer te scoren.

De toeschouwers in een ijskoude Dakota Arena kregen een lange studieronde te zien. In de 14de minuut haalde Barry een eerste keer uit na balverlies van Hendrickx, Miras kende geen probleem met zijn schot. Na een hoekschop in de 22ste minuut probeerde Deinze het een eerste keer via Staelens, zijn poging waaide ver naast. Dit schot was wel meteen het sein voor de thuisploeg om de druk op te voeren. Twee minuten later ging Reus een eerste keer goed plat na een voorzet van Janssens, niet veel later deed onze goalie hetzelfde na een uithaal van Staelens. Op het halfuur vond Barry Coopman, maar de middenvelder maaide naast het leer. In de 34ste minuut probeerde Mbokani het vanavond een eerste keer, zijn uithaal vloog naast. Een minuut later zette diezelfde Mbokani Coopman met een magistraal hakje op weg naar doel, de middenvelder kapte naar binnen en knalde de 0-1 hard voorbij Miras. Vijf minuten voor rust ging Prychynenko in de zestien aan de arm van Mbokani hangen, maar scheidsrechter Allaerts zag er geen fout in. Buiten een harde vrije trap van Prychynenko in de muur, zette de thuisploeg hier niets meer tegenover. Ruststand: 0-1.

Na rust vergrootte SKB als snel de voorsprong. Janssens kreeg een voorzet van Ismaheel op zijn arm en dit keer wees Allaerts wél naar de stip. Barry zette de strafschop feilloos om: 0-2. Vijf minuten later bediende Coopman Barry, maar de spits aarzelde te lang om uit te halen. Aan de overzijde kreeg Carcela op zijn beurt even te veel ruimte. Het schot van de invaller week af en verdween zo in het Beverse doel: 1-2. Deinze geloofde er opnieuw in. In de 61ste minuut probeerde De Belder met een krul Reus te verschalken, maar de Nederlander klemde het schot in twee tijden. Na een hoekschop ging een kopbal van Vuko naast. In de 72ste minuut slaagde geel-blauw er andermaal in de voorsprong uit te breiden. De ingevallen Ribeiro zocht en vond Mbokani voor doel, de Congolees stifte de bal enig mooi voorbij Miras: 1-3. Ribeiro had er duidelijk zin in vanavond. De Braziliaan zette in de 80ste minuut zijn turbo aan, dweilde de volledige rechterflank af en leverde  tenslotte Mbokani opnieuw de perfecte assist af. De Congolees aarzelde niet en duwde kurkdroog binnen: 1-4. Ook de andere invallers hadden in de slotfase nog zin om hun stempel te drukken. Ribeiro haalde uit na een pass van Hoggas, Miras redde. Even later bracht Reyners het leer goed voor doel, Mbokani kwam een teen te kort om zijn derde van de avond binnen te duwen. Ook Hoggas haalde nog eens krachtig uit, maar Miras had geen zin in een vijfde tegentreffer vanavond. Eindstand: 1-4.

Vrijdag (9/12) neemt geel-blauw het om 20.00 uur thuis op tegen RSCA Futures. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Everton (84’ Fall), Ismaheel (76’ Reyners), Van Damme, Wuytens, Corryn (84’ Tshimanga), Vukotic, Barry (63’ Ribeiro), Coopman (76’ Hoggas), Bateau, Mbokani

Scoreverloop:
35′ 0-1 Coopman
50′ 0-2 Barry
57′ 1-2 Carcela
72′ 1-3 Mbokani
80′ 1-4 Mbokani