Go back

JONGE LEEUWEN SPROKKELEN FELBEVOCHTEN PUNT IN TOPPER TEGEN LEIDER OOSTENDE

Tekst: Gunter Vandebroeck & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Nadat onze Jonge Leeuwen vorige week vertrouwen tankten tegen Virton, stond afgelopen maandag de topper tegen leider KV Oostende op het programma. Het werd een felbevochten wedstrijd waarin onze youngsters in het slot een punt uit de brand wisten te slepen.

Coach Gunter Vandebroeck vertelt ons het relaas van deze spannende partij:

“Wegens schorsingen kon ik in de topper geen beroep op Lully en Soumahoro. Ook Ilias De Weerd was er niet bij door blessure. Een serieuze aderlating, want normaal staan deze drie spelers altijd in de basis.”

“We kenden een lastig wedstrijdbegin op een quasi onbespeelbaar voetbalveld. Het was ploeteren in de modder en vechten voor elke bal. Van mooi voetbal was vandaag helaas geen sprake. Daar waren we wel op voorbereid, maar ik vond de situatie ter plaatse toch zeer bedroevend voor dit niveau, eigenlijk zelfs onaanvaardbaar. We hadden moeite om de bal bij te houden waardoor we maar moeilijk konden opschuiven richting het Oostendse doel. Bovendien was de ruimte tussen de aanval en de verdediging iets te groot waardoor we te weinig vat kregen op het middenveld. Dat kregen we later beter voor mekaar en zo konden we in de wedstrijd groeien. Vooral na het openingsdoelpunt van Okumu, die een knappe voorzet van Adama binnen tikte, kwamen we beter in de partij. Veel kansen kregen we weliswaar niet te zien, maar we leverden nu wel flink wat strijd en behielden goed de controle tot aan het rustsignaal.”

“In de tweede helft slikken we twee doelpunten in vijf minuten. Het was onze slechtste fase van de match. Twee keer verliezen we de focus en zo staan we plots achter, terwijl we met veel goede intenties en vertrouwen uit de kleedkamer waren gekomen. Toch knokten we ons terug in de match, ondanks dat ik vond dat de arbitrage teveel spelsituaties in het voordeel van Oostende floot. Veelal kleine dingen, maar hij keurde ook onze gelijkmaker af voor buitenspel. Een onbegrijpelijke beslissing. Natuurlijk wordt het dan nog allemaal wat bitsiger en dat had dus niet gehoeven. In de slotfase zetten we alles op alles en creëerden we een aantal hete standjes voor doel, maar de bal viel net niet goed. Gelukkig kregen we toch loon naar werken, want in de blessuretijd scoorde Okumu zijn tweede doelpunt van de avond. Dit keer op voorzet van Cranshoff die tegen de krampen aan stond te spelen. Bij de viering kreeg Okumu overigens zijn tweede gele kaart, omdat hij zijn shirt uittrok. Ook daar had ik op meer inlevingsvermogen van de leiding gehoopt, dan wel te fluiten volgens de regeltjes.”

“Ikzelf kreeg in de slotfase eveneens de rode kaart, omdat ik het meermaals oneens was met de beslissingen van de wedstrijdleiding. Soms moet je jezelf opofferen om iets op het veld te creëren dat het resultaat positief kan beïnvloeden. Dat is deze keer gelukkig gebeurd. We zijn uiteraard blij met het punt, ook al waren we gekomen om te winnen. Gezien de omstandigheden en het spelverloop moeten we vooral tevreden zijn met de manier waarop we gereageerd hebben na die twee opdoffers in het begin van de tweede helft. Vijf minuten slecht verdedigen heeft onze goede uitgangspositie teniet gedaan. Dat we toch nog terugkeren door erin te blijven geloven en als team samen te blijven, stemt me positief voor het vervolg. We hebben gestreden met een Bevers Leeuwenhart! In het slot van de partij maakte Milan De Weerdt als speler van U18 zijn debuut met een invalbeurt. Dat is eveneens een positief punt, want ik vind doorstroming erg belangrijk!”

Maandag (5/12) ontvangen onze Jonge Leeuw Lierse K. op de Freethiel. De wedstrijd gaat van start om 19.30 uur.

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Cranshoff, Van Osselaer, Van Camp, Belhadj, De Geyndt, Vanderveeren (75’ Talal), Okumu, Nyeman (75’ Zaman), Boufath, Ly (88’ De Weerdt)