Go back

SK BEVEREN – RSCA FUTURES (9/12): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Geel-blauw neemt het morgen in het eigen Freethielstadion op tegen RSCA Futures. Scheidsrechter Klass Clerkx zal de wedstrijd om 20.00 uur op gang blazen. Hij zal voor deze partij worden bijgestaan door de heren Nicolas Maszowez en Michiel De Cuyper. Matonga Simonini is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

RSCA Futures bezetten momenteel de vijfde plek in de stand. Na zestien speeldagen sprokkelden de Brusselaars 26 punten. Paars-wit won dit seizoen al zeven keer, speelde vijf keer gelijk en verloor amper vier keer. Twee van de vier nederlagen leden de Futures in de laatste drie weken. RSCA verloor van Beerschot én Dender, telkens met het kleinste verschil. Dender is voorlopig de enige ploeg die paars-wit dit seizoen twee keer kon verslaan.

Na de thuisnederlaag tegen Lommel knoopte SKB vorige week op bezoek bij Deinze opnieuw aan met een overwinning. Coopman kraakte in de eerste helft de code van de Tigers. Na rust wist geel-blauw nog drie keer te scoren, Barry en twee keer Mbokani zorgden voor de doelpunten.

Geel-blauw staat op een tweede plaats in het klassement, het volgt op amper één punt van leider Beerschot. De Kielse Ratten nemen het zondag op tegen SL16 FC.

SELECTIENIEUWS

Coach Wim De Decker kan net als vorige week geen beroep doen op doelman Jorn Brondeel. De rest van het team raakte ongeschonden door de korte trainingsweek. Voor de wedstrijd van morgen rekent onze T1 op onderstaande 20 Leeuwen.