Go back

SKB SPEELT IN LAATSTE DUEL VAN 2022 GELIJK TEGEN VIRTON

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Op een bijzonder moeilijk te bespelen veld is geel-blauw er in zijn laatste wedstrijd van 2022 niet in geslaagd om de drie punten te pakken. Ondanks de zeer ongunstige omstandigheden probeerde SKB alsnog dominant te voetballen. In de eerste helft werd een doelpunt afgekeurd en eindigde een poging van Ribeiro tegen de paal. Na rust belette Vincensini Hoggas te scoren. Eindstand: 0-0

Doelman Reus ondervond in de beginfase meteen hoe lastig het veld er vandaag bijlag. Onze goalie kreeg een bal niet onder controle, Mabella tikte binnen. Het doelpunt werd evenwel terecht afgekeurd voor voorafgaand buitenspel. SKB reageerde met een schot van Van Damme, de middenvelder zag zijn poging naast gaan. In de achtste minuut ging Ribeiro een eerste keer op wandel. Het voorzetschot van de Braziliaan werd door het been van een thuisverdediger onschadelijk gemaakt. Aan de overzijde kon Mabella tot twee keer toe uithalen, Reus reageerde gevat. Op het kwartier schilderde Van Damme een voorzet op het hoofd van Barry. De Fransman slaagde er niet in zijn kopbal te kadreren. De kansen bleven elkaar vlot opvolgen. In de 19de minuut kreeg Abdallah teveel vrijheid, zijn krul ging aan de verste paal naast. Niet veel later moest Reus een bal vanonder de lat wegranselen. Geel-blauw had veruit het meeste balbezit, maar onze Leeuwen slaagden er niet in om echt grote kansen te versieren. In de 39ste minuut was het ei zo na wél raak, Barry kopte van dichtbij nipt naast. Drie minuten later knalde Ribeiro na prima samenspel het leer tegen de touwen. De meegereisde supporters vierden, maar het feest ging niet door, want Pirard had voorafgaand een fout van Barry opgemerkt. Op slag van rust pakte Ribeiro uit met een halve omhaal na een voorzet van Barry, de poging van de Braziliaan spatte uiteen op de paal. Zo was de stand bij de rust nog steeds 0-0.

In het begin van de tweede helft stak Virton enkele keren de neus aan het venster, zonder groot gevaar. Rond het uur naam geel-blauw opnieuw de bovenhand. Een kopbal van Corryn werd onschadelijk gemaakt, goed samenspel tussen Ismaheel en Coopman leverde uiteindelijk geen doelgevaar op. Het werd steeds moeilijker voetballen in het Yvan Georgesstadion. Dat ondervond ook Van Damme in de 71ste minuut. De middenvelder kreeg in de zestien een goede inspeelpass van de ingevallen Hoggas niet onder controle. Vijf minuten later verscheen Hoggas op zijn beurt na doorkoppen van Barry voor Vincensini, maar de doelman greep goed in. In de 78ste minuut probeerde Barry het nog eens zelf, zijn poging ging hoog over. Geel-blauw voerde de druk op, probeerde de thuisdefensie te ontwrichten, maar het doelpunt viel helaas niet meer. Zo eindigde de wedstrijd zoals ze begonnen was. Eindstand: 0-0.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Ismaheel, Van Damme, Wuytens, Ribeiro, Corryn (78’ Reyners), Vukotic, Barry, Coopman (67’ Hoggas), Bateau