Go back

JONGE LEEUWEN KLOPPEN ANTWERP IN BEKERTORNOOI

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Afgelopen woensdag trokken onze Jonge Leeuwen voor het bekertornooi naar de buren uit Antwerp. Het team van coach Gunter Vandebroeck boekte ondanks heel wat afwezigen alweer een knappe overwinning. Geel-blauw versloeg Antwerp met 0-2.

Coach Gunter Vandebroek blikt voor onze terug op de bekerwedstrijd:

“We misten afgelopen woensdag heel wat spelers. Topschutter Okumu, herstellende van een blessure, en doelman Beniest waren afwezig. De goalie draait momenteel mee bij de eerste ploeg. Helaas moest ook reservedoelman Baert verstek geven, nadat uit onderzoek bleek dat zijn meniscus gescheurd is. Een serieuze tegenvaller, maar we hopen samen met hem op een spoedig herstel. Omdat Nkoranigwa in zijn examenperiode zit, moesten we de doelmannen van U18 en U16 optrommelen. Met een derde selectie op rij voor Milan De Weerdt (U18) proberen we ook jongens van onderuit te integreren. Dat lukt momenteel aardig, omdat we binnen het team veel duidelijkheid trachten te verschaffen waardoor rollen ook makkelijker ingevuld kunnen worden.”

“Het veld lag er woensdag uiteraard bevroren en ijzig bij, wat goed voetbal onmogelijk maakte. Eigenlijk vind ik het onverantwoord om in zo’n omstandigheden te moeten spelen. Uiteindelijk hoop je dan vooral geen blessures of averij op te lopen, want dat maakt het alleen maar erger. De eerste twintig minuten hadden we het dan ook best lastig met die omstandigheden en Antwerp zocht vaak de diepte in onze rug. We moeten toegeven dat we twee keer goed zijn weg gekomen na doelpogingen op de buitenkant van de paal en de lat. Ik vind dat we iets teveel geprobeerd hebben om te voetballen en dat bracht ons onnodig in de problemen. Op zulke momenten moeten we gewoon pragmatischer proberen zijn. Gaandeweg zijn we beter in de wedstrijd gekomen en toonden we ons, in tegenstelling tot vorige week, efficiënt in de box van de tegenstander. Soumahoro bracht ons rond het halfuur met een lage schuiver op voorsprong, daaruit putten we het nodige vertrouwen. De ploeg die op voorsprong kon klimmen, creëerde voor zichzelf een groot voordeel.”

“In de tweede helft vingen we Antwerp goed op in blok, gaven we amper tot niets weg en we wisten dat die ene kans op een tweede treffer nog wel zou komen. Halfweg de tweede periode was dat ook het geval. Boufath stuurde Soumahoro diep, die bracht de bal voor doel en Lully trapte het leer aan de tweede paal in één tijd binnen. Daarmee slaagden we erin de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen.”

“Opdracht volbracht. Het doet zeker deugd om teams als Antwerp en OHL te kloppen. Ze hebben meer budget en middelen, maar met ons werk bewijzen we dat de essentie in de inhoud ligt. We zijn nu groepswinnaar in onze reeks. Er rest ons wel nog een thuiswedstrijd tegen OHL, maar met 12 op 15 hebben we al een mooi parcours afgelegd. De spelers en de staf hebben dit dubbel en dik verdiend. Een leuk eindejaarsgeschenk!”

Proficiat Jonge Leeuwen met deze schitterende prestaties in de beker!

Opstelling SK Beveren:
De Vylder, Cranshoff, Van Osselaer, Van Camp, Belhadj, De Geyndt, De Weerd (85’ Van Den Driessche), Soumahoro, Vanderveeren (46’ Ly), Lully, Boufath (75’ De Weerdt)