Go back

Geel-blauw pakt met 10 man puntje mee uit Lommel

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Geel-blauw heeft in zijn laatste wedstrijd van 2021 een puntje gesprokkeld op het veld van Lommel. Onze Leeuwen moesten het laatste half uur met 10 man afwerken nadat Kablan met twee gele kaarten vroegtijdig naar de kant moest. Lommel was de gretigste ploeg in de eerste helft en ging verdiend de rust in met een 1-0 voorsprong. In de tweede helft bracht Mertens de stand in evenwicht. Nadien waren er nog kansen voor beide teams, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand: 1-1.

Ondanks de trainerswissel en enkele coronagevallen was de intentie van Lommel meteen duidelijk. Jackers moest al in de 6e minuut zijn kunnen tonen en de bal vanonder de lat duwen. Niet veel later kwam Anello een teen te kort om het leer binnen te duwen. Na een kwartier spelen vermeed Wuytens op zijn beurt verder gevaar door een schot goed te blokken. Vijf minuten later dreigde de thuisploeg opnieuw via Belghali. Zijn poging ging voorlangs. Geel-blauw loerde wel op de counter, maar kon in de eerste 20 minuten doelman De Busser niet aan het werk zetten. Na 23 minuten konden we eindelijk de eerste kans van onze Leeuwen noteren. Hoggas draaide goed weg en zette Maderner op weg naar doel. Onze Oostenrijkse spits probeerde uit te halen, maar zijn schot werd geblokt en zo kon De Busser de bal makkelijk klemmen. In de 27e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Jackers kon in eerste instantie het leer nog tegen de paal duwen, maar Henkens was goed gevolgd en liep de bal in doel: 1-0. Een verdiende voorsprong. Tien minuten later hield het Soevereinstadion de adem in. Dries Wuytens kreeg een bal hard tegen het hoofd en verloor meteen het bewustzijn. De schade leek gelukkig mee te vallen, al moest onze ervaren verdediger bij de rust toch het veld verlaten. De grootste dreiging bleef in het slot van de eerste helft van de thuisploeg komen, maar Jackers en Kablan redden de meubelen. Geel-blauw kon vlak voor rust ook nog één keer dreigen. Bertone haalde uit vanop zo’n 20 meter. De Busser pakte in twee tijden. Ruststand: 1-0.

Scheidsrechter De Cuyper toonde al snel in de tweede helft twee gele kaarten voor de bezoekers. Kablan en Jacobsen gingen op de bon. Na tien minuten spelen begon Efford aan een rush vanaf de eigen zestien meter. Ter hoogte van de middenlijn werd hij afgestopt, maar Bertone lanceerde meteen Mertens en zette hem op weg naar doel. Mertens aarzelde niet en knalde de bal door de benen van de thuisdoelman tegen de touwen: 1-1. Vanaf de 62e minuut moest geel-blauw nog een klein half uur met tien man verder nadat scheidsrechter De Cuyper Kablan voor een tweede keer in de partij een geel karton onder de neus schoof. Geen makkelijke opgave voor onze Leeuwen, maar de ingevallen Reyners bracht wel meteen wat extra schwung in de partij. Hij kon de thuisdoelman een drietal keer aan het werk zetten, maar scoren lukte onze frivole middenvelder vanavond niet. Ook Mertens kreeg nog een prima mogelijkheid na mistasten in de Lommelse verdediging. In de 69e minuut juichte de thuisploeg, maar het feestje ging niet door. De lijnrechter vlagde terecht voor buitenspel van Verschueren. Een minuut later kreeg Arzani veel ruimte, maar hij benutte de vrije schietkans niet. In het slot probeerde Maderner het nog twee keer voor onze Leeuwen. Eerst met een kopbal en vervolgens met een plaatsbal, maar beide pogingen leverden geen doelpunt op. In de laatste seconden van de partij werd het nog spannend met een paar halve kansen voor beide teams, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand: 1-1.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens (90’ Jur Schryvers), Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen, Joe Efford (63’ Tom Reyners), Kevin Hoggas (90’ Matthias Verreth), Dries Wuytens (46’ Nihad Mujakic), Derrick Tshimanga, Daniel Maderner, Chris Kablan, Louis Verstraete