Go back

Dr. Thomas Mathieu wint prestigieuze internationale prijs

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: GSE Academy

Dokter Thomas Mathieu, verbonden aan onze club, heeft de internationale prijs voor sportgeneeskunde gewonnen in de categorie ‘Young Researcher‘. Hij ontving deze award tijdens de prestigieuze ‘International Conference of Sports & Rehabilitation Medicine’ in Dubai. Thomas Mathieu was tijdens dit congres uitgenodigd als één van de hoofdsprekers. Zijn plek op de shortlist van de award beschouwde hij al als een grote eer. De verrassing was dan ook groot wanneer bleek dat hij door de jury tot winnaar werd uitgeroepen.

‘Het syndroom van Mathieu’

Onze doc ontving de prijs voor zijn ontdekking van een tot nu toe onbekende aandoening in de liesstreek. Sporters ervaarden een chronische liespijn. Na veelvuldig onderzoek kon de dokter het probleem lokaliseren en de aandoening kreeg de naam ‘het syndroom van Mathieu’. Dr. Thomas Mathieu ontwierp vervolgens een infiltratieprotocol waardoor de aandoening verholpen kan worden. Verschillende sporters werden ondertussen op deze manier succesvol behandeld.

Waasland-Beveren staat erop zijn doc te feliciteren met het behalen van deze prestigieuze prijs!