Go back

Beveren en Dessel houden elkaar in evenwicht

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Leeuwen speelden vandaag in de vroege avond een oefenpartij op en tegen KFC Dessel Sport. Het werd 1-1. Voor geel-blauw scoorde Maderner in de eerste helft. Bij Dessel stond ex-speler Alessandro Cerigioni in de basis.

Terwijl de spelers tijdens de opwarming nog konden genieten van een heerlijk zonnetje, startte de partij met een fikse regenbui. Gelukkig had de prima grasmat van het Armand Melisstadion hier niet onder te lijden. Onze leeuwen begonnen dominant, maar dat leverde niet meteen kansen op. Op het kwartier kreeg Efford dé kans om de score te openen, maar zijn stiftertje mistte de juiste richting. Na 18 minuten was het wel raak: Maderner knalde de bal hard in de verste hoek, 0-1. In de 23e minuut maakte Dessel bijna gelijk, maar de inzet van Ghislain vloog nipt naast. Een schot van Mertens testte de vuisten van de thuisdoelman, maar die stond pal. Ruststand: 0-1.

Onze Leeuwen begonnen in de zelfde samenstelling aan de tweede helft. Veel kansen voetbalde geel-blauw echter niet meer bij elkaar. Een kopballetje van Maderner en een afgeweken bal van Reyners konden de thuisdoelman niet in verlegenheid brengen. Dessel Sport slaagde er wel nog in om de netten te doen trillen. Mathei schoot de bal hard tegen de touwen. Zo eindigde de partij in een billijk gelijkspel: het werd 1-1.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Brendan Schoonbaert, Jur Schryvers, Jacob Buus Jacobsen (75’ Aleksandar Vukotic), Matthias Verreth, Joseph Efford (65’ Jacob Montes), Tom Reyners (85’ Anicet Kipre Yao), Dries Wuytens, Daniel Maderner (75’ Jordan Faucher), Chris Kablan (65’ Michael Davis)