Go back

Welkom op de Freethiel, Brendan Schoonbaert

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren verwelkomt Brendan Schoonbaert op de Freethiel. Brendan is een rechtsvoetige flankverdediger, maar hij kan ook centraal in de defensie uit de voeten. De twintigjarige Schoonbaert wordt overgenomen van Club Brugge en koos voor het nummer drie bij geel-blauw. Ook hij tekent een contract van drie seizoenen in Beveren.

Brendan Schoonbaert speelde als jeugdspeler bij Eendracht Aalter, SV Zulte Waregem en Club Brugge. In de eerste helft van vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Lommel SK, een club uit 1B. Na nieuwjaar ging hij aan de slag bij SK Deinze, de kampioen uit 1ste amateur. De jonge Belgische verdediger doorliep alle nationale jeugdreeksen vanaf de U15 tot en met de U19.

De West-Vlaamse centrale verdediger was oorspronkelijk binnengehaald als optie voor de toekomst. Het nummer drie liet echter in de oefenwedstrijden tegen Zulte Waregem en Paris Saint-Germain zien dat hij een directe versterking kan zijn voor Waasland-Beveren. Hij toonde zich een heel solide en sobere verdediger die toch de nodige risico’s durft nemen om naar voren te voetballen. Welkom, Brendan!