Go back

Welkom op de Freethiel, Alessandro Albanese!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren stelt met veel plezier Alessandro Albanese (20) voor als nieuwste aanwinst van geel-blauw. De Luikenaar was reeds twee weken op test bij Waasland-Beveren en overtuigde meteen. De winger tekent een contract van drie seizoenen op de Freethiel.

Alessandro Albanese startte zijn jeugdopleiding bij Standard de Liège. Op veertienjarige leeftijd zette hij zijn vorming in Portugal verder bij FC Porto. Na amper één seizoen Portugal werd Alessandro weggekaapt door TSG 1899 Hoffenheim, een Duitse eersteklasser. Met de hoop om sneller te kunnen debuteren in de Bundesliga verruilde hij op 1 januari 2019 Hoffe voor Eintracht Frankfurt. Zijn contract liep deze zomer af. Sindsdien was Albanese een vrije speler. De Luikenaar startte zijn testperiode begin deze maand. Zijn eerste oefenpartij speelde hij op het veld van Zulte Waregem. Daar liet hij reeds zien dat hij over voldoende kwaliteit beschikt om het niveau van de ploeg op te krikken. Daarop werd beslist om zijn testperiode te verlengen en hem een kans te geven in Parijs.

Ook die kans greep Albanese met beide handen; hij liet opnieuw zijn technische bagage zien en zette een aantal knappe acties op. Hij overtuigde de sportieve staf om hem een contract te geven.

Albanese koos voor het nummer twaalf. Welkom op de Freethiel, Alessandro!