Go back

Welkom op de Freethiel, Joe Efford!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren verwelkomt Joseph ‘Joe’ Efford (23) op de Freethiel. De Amerikaanse flankaanvaller komt over van het Griekse GS Ergotelis. Efford tekent een contract van drie seizoenen in Beveren.

Joe Efford beleefde afgelopen seizoen een héél goed seizoen bij GS Ergotelis. De linkerflankaanvaller kwam negentien keer in actie en kon elf keer de netten laten trillen. Bovendien gaf hij ook drie assists. Hij had dus in maar liefst 14 doelpunten een aandeel. Hij speelde 92% van alle mogelijke speelminuten bij zijn club, hij was dus van goudwaarde voor zijn ploeg. Voor zijn Grieks avontuur speelde Efford bij RCD Mallorca, de club speelt momenteel in de hoogste afdeling van Spanje.

Hoofdscout Daniël Declerck ging Efford zelf scouten in Griekenland. “Joe is een snelle, technische, aanvallend ingestelde speler. Afgelopen seizoen kon hij toch ook mooie statistieken voorleggen. Het is een profiel dat al eventjes op tafel lag en dat nog niet in onze kern aanwezig was.”

Efford koos voor het nummer 11. Welkom op de Freethiel, Joe!