Go back

Welkom op de Freethiel, Dries Wuytens!

tekst: Valy Van de Merlen en Martijn De Jonge | foto: PhotoNews

Met grote fierheid kondigen we de komst van Dries Wuytens aan. De 29-jarige Belgische centrale verdediger wordt overgenomen van het Israëlische Sektzia Ness Ziona. Hij tekent een contract van drie seizoenen op de Freethiel.

Dries verruilde zijn jeugdopleiding op tienjarige leeftijd bij KRC Genk voor de jeugdacademie van PSV Eindhoven. Zijn debuut maakte hij echter in de Jupiler Pro League bij Beerschot AC. Dries was later nog actief bij onder andere bij Willem II, Sparta Rotterdam en Heracles Almelo. Afgelopen seizoen kwam Wuytens 28 keer in actie in de Israelische competitie.

We blijven als club geloven in talentvolle jonge Belgische spelers. Dit is belangrijk en misschien ook wel noodzakelijk om te groeien als voetbalclub. We beseffen echter ook dat een profclub niet enkel gedragen kan worden door jonge spelers. Met het aantrekken van Dries zetten we een volgende stap in de begeleiding en ondersteuning van onze jongeren. We zijn overtuigd dat Dries zijn ervaring kan overbrengen aan zijn ploegmakkers.

Dries zal aantreden met het nummer vijftien. Hij vatte vandaag zijn eerste trainingsdag met de groep aan.