Go back

W-B opent het seizoen met een 0-2-nederlaag tegen Club Brugge

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft in zijn eerste wedstrijd van de Jupiler Pro League 2014-2015 met 0-2 verloren van Club Brugge. Vooral in de eerste periode had de thuisploeg enkele kansen op de openingstreffer, maar geel-blauw kon die niet verzilveren. De bezoekers konden dat wel, Castillo en Duarte tekenden voor de Brugse treffers.

Waasland-Beveren mocht het nieuwe seizoen zaterdagavond aftrappen tegen titelfavoriet Club Brugge. Ronny Van Geneugden moest het in zijn eerste wedstrijd in de JPL voor geel-blauw stellen zonder geblesseerden Cédric D’Ulivo en Jonathan Rowell. Robson Severino Da Silva was twijfelachtig, maar nam wel plaats op de bank. Hrvoje Cale raakte op tijd speelklaar.

Drie debutanten bij W-B in de basiself: Wouter Corstjens, David Hubert en Ebrahima Sawaneh ‘Ibou’. Nieuwkomers Zakaria M’Sila en Daimy Deflem namen plaats in de dugout, net als tieners Niels De Pauw en Alec Luyckx. Ook Renaud Emond, goed bij schot tijdens de voorbereiding, begon op de bank. David Hubert werd geselecteerd als kapitein voor het komende seizoen.

Het openingskwartier leverde wat halve kansjes op langs beide kanten, onder meer voor Siebe Blondelle, Wouter Corstjens en Waldemar Sobota. De eerste echte prima doelkans kwam er op naam van Aboubakar Oumarou. De aanvaller rukte op en schoof het leer net naast het doel van Mathew Ryan. Club Brugge reageerde via Sobota. Colin Coosemans kende weinig problemen met diens poging.

Voor de pauze zorgde ook Ibou voor gevaar. De Gambiaan pegelde van op afstand naar doel en dwong Ryan tot een prima parade. Kort daarop probeerde Milos Maric het eens met een vrijschop, verraderlijke bal die niet zonder moeite gekeerd werd door de Brugse goalie. Het laatste woord voor de pauze was voor Nikola Storm, die hoog over trapte. Zo stond het halfweg 0-0 na een aardige eerste helft voor geel-blauw.

Waar Waasland-Beveren in de eerste helft niet in slaagde, kon Club Brugge al wel vroeg in de tweede helft: scoren. Het leer belandde bij Nicolas Castillo, die hoog klom en het leer langs Colin Coosemans in doel kopte. Zuur voor W-B, dat minuten eerder nog een opgelegde kans niet kon verzilveren toen Robin Henkens oog in oog met Ryan op de Australische sluitpost besloot. Geel-blauw bleef op zoek gaan naar een treffer. Oumarou zette in één tijd voor, maar de ingevallen Renaud Emond kwam centimeters te kort om zijn voet tegen de prima voorzet te plaatsen.

Een kwartiertje voor tijd kwam blauw-zwart opnieuw tot scoren, ditmaal was het Oscar Duarte die met het hoofd Coosemans verschalkte. Van Geneugden zette in de slotfase nog alles op alles door ook Alec Luyckx nog op de mat te brengen, maar dat bracht geen zoden meer aan de dijk. Het bleef 0-2, meteen een thuisnederlaag voor W-B in de competitie. Volgend weekend wacht de verplaatsing naar Moeskroen-Péruwelz.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; Vermeulen (87′ Luyckx), Bojovic, Corstjens, Blondelle, Cale (74′ Deflem); Maric, Hubert, Henkens (64′ Emond); Ibou, Oumarou

Club Brugge: Ryan; Meunier, Duarte, Mechele, De Bock; Refaelov (88′ Dierckx), Menegazzo, Simons, Sobota (46′ Vazquez); Storm (75′ Lestienne), Castillo

Doelpunten: 49′ Castillo 0-1, 78′ Duarte 0-2

Gele kaarten: 42′ Sobota

Toeschouwers: 5.932