Go back

Van Geneugden: “Een goede prestatie, maar schieten er weinig mee op”

Tekst: Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Trainer Ronny Van Geneugden blikte zaterdag tijdens de persbabbel terug op zijn eerste JPL-wedstrijd als trainer van Waasland-Beveren. De oefenmeester kijkt tevreden terug op de partij, al beseft hij dat W-B weinig koopt met een nederlaag. “We stonden goed vandaag. We hadden ervoor gekozen om vanuit een organisatie te spelen om het technische voetbal van Club Brugge in hun aanvallende compartiment lam te leggen”, opende hij. “We deden dat aardig, zeker in de eerste helft. Maar als je tegen een topclub als Club Brugge doelkansen krijgt, moet je die afmaken.”

“In de eerste helft konden we dreigen via Siebe en Wouter, in een 1-tegen-1-situatie had ‘Abou’ nog de mooiste kans, één die hij zelf gecreëerd had. Tegen een titelkandidaat moeten we daarin wel rendement proberen halen. In de tweede helft hadden we het even moeilijk toen Victor Vazquez op het veld kwam, maar reageerden goed met Robin die alleen voor doel kwam. Als hij iets meer vertrouwen had in plaats van te snel af te drukken, had dat nog gevaarlijker kunnen zijn.”

“Heel jammer dat we daarna twee keer gepakt werden op stilstaande fases, iets waar we veel tijd in steken”, vervolgde de W-B-coach. “Die doelpunten vielen er ook door individuele fouten bij ons. Dat betaal je cash tegen Club Brugge, dat de ervaring heeft om dat maximaal uit te spelen. We hadden nog een kans via Emond, die net een voetje te kort kwam op de voorzet van ‘Abou’.”

“De conclusie is dat we mogen terugblikken op een degelijke tot goede prestatie. Wel blijven we met nul punten achter, daar schiet je dan weinig mee op in dat soort wedstrijden. Want ook tegen Club Brugge kan je punten pakken, als je de kans krijgt”, aldus Ronny Van Geneugden.