Go back

Reacties na Waasland-Beveren – Club Brugge (0-2)

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

David Hubert maakte zaterdag zijn debuut voor Waasland-Beveren en mocht meteen de kapiteinsband om zijn arm dragen. Al blijft de middenvelder er zelf bescheiden bij. “Er zijn meerdere leiders in het team. Dat ik hem mag dragen, heeft wellicht ook met mijn positie op het terrein te maken.”

Zijn analyse van de wedstrijd: “We stonden goed georganiseerd op het veld.¬†Jammer dat we vandaag een aantal heel goede kansen, voornamelijk in de eerste helft, niet konden benutten. Dat de pers ons naar voren schuift als degradatiekandidaat? Dat motiveert ons alleen maar om het tegendeel te bewijzen.”

Wouter Corstjens mocht tegen Club Brugge net als David Hubert en Ebrahima Sawaneh ‘Ibou’ debuteren met een basisplaats bij W-B. “Het ging in deze wedstrijd net als in de voorbije oefenwedstrijden goed¬†voor mij”, vertelde hij na afloop van de thuisnederlaag tegen blauw-zwart. “Er zijn natuurlijk altijd puntjes die we moeten analyseren. Dat zullen we dan ook doen naar de volgende wedstrijden toe. Jammer dat we vandaag geen punten konden pakken tegen dit Club Brugge. In zulke wedstrijden moeten we zelf onze fouten kunnen beperken en de kansen die we krijgen afwerken. Laten we daar dan ook op werken volgende week.”

Colin Coosemans moest zich 2 keer omdraaien. Hoe kijkt de W-B-doelman terug op de seizoensopener tegen zijn ex-club? “We begonnen goed. We willen in thuiswedstrijden zelf ons lot bepalen,” verklaarde hij tegenover de pers. “We kregen ook enkele mooie kansen. Spijtig dat we ze niet konden afwerken en daarna zelf 2 goals incasseerden. We wisten dat ze sterk waren op stilstaande fases, maar lieten ons toch vangen.”

“Bij het tweede doelpunt zag ik door het felle zonlicht Duarte niet komen en was ik zo te laat bij de bal. Ik wil me daarvoor verontschuldigen. Als we vandaag punten hadden kunnen nemen, zou dat een bonus geweest zijn. Laten we nu in de volgende wedstrijden wel punten pakken en een goede competitiestart maken”, besloot de doelman.