Go back

Nieuwe huisstijl en logo in de maak

Waasland-Beveren is een voetbalclub met een familiaal karakter en tegelijkertijd een professionele sportonderneming in volle groei. De club is in deze periode druk bezig met het vormen van een competitieve kern om de sportieve uitdagingen van het komende voetbalseizoen met vertrouwen aan te gaan. Ook extrasportief zette de clubleiding, onder meer met de oprichting van een nieuwe organisatiestructuur, al de nodige passen in de verdere uitbouw van de vereniging.

De ontwikkeling van een nieuwe huisstijl en daarbij een gloednieuw logo is in dat opzicht een volgende belangrijke stap. Waasland-Beveren wil op een consistente manier communiceren met zijn supporters en partners en herkenbaar zijn voor iedereen in de ruime regio. Er wordt daarom werk gemaakt van een nieuwe uniforme huisstijl, waarbij de verzameling aan bestaande drukwerken en ontwerpen in een nieuw, professioneel jasje worden gestoken.

Op bovenstaande afbeelding krijg je alvast een voorproefje van de nieuwe stijl. Blauw en geel zullen als clubkleuren goed vertegenwoordigd zijn, aangevuld met accenten van wit om het geheel fris en overzichtelijk te houden. Het gele stijlelement is een gestileerde supporterssjaal en zal te zien zijn op de meeste nieuwe ontwerpen.

Voorts werd een gloednieuw clublogo ontwikkeld. Er is gekozen voor een energiek en stijlvol logo dat past bij de club en haar supporters en uitermate geschikt is om de W-B-familie visueel te vertegenwoordigen. Een sterk, appellerend logo is immers wat club en achterban verbindt. ‘Krachtig en klassiek’, zijn twee eigenschappen die wij alvast zouden toeschrijven aan het nieuwe logo. Het ontwerp kwam tot stand in samenspraak met de Supportersfederatie van Waasland-Beveren en de verschillende supportersclubs. Op die manier wil W-B de band tussen club en supporters aanhalen en verder werk maken van een sterke, gemeenschappelijke identiteit.

Benieuwd naar de nieuwe huisstijl en het logo? Binnenkort zal jij als supporter de primeur krijgen met de omschakeling naar de vernieuwde website en de lancering van de vernieuwde avatars op onze sociale media! Hou dus zeker onze online kanalen in de gaten. Ook zullen we binnenkort een filmpje publiceren met meer uitleg over onze nieuwe look.

 

Tekst: Ward Callens – Afbeelding: Commefort