Go back

Beloften in laatste wedstrijd onderuit tegen RSCA, toch een geslaagd seizoen

Ook het seizoen van de beloften van Waasland-Beveren zit erop. Maandagavond speelden zij in het Puyenbekestadion hun laatste wedstrijd van het seizoen. Er werd met 0-4 verloren van Anderlecht, maar het seizoen mag na het behalen van de A-reeks zeker ‘geslaagd’ genoemd worden.

Anderlecht startte scherp in Puyenbeke. Al na een kwartier stond het 0-2, toen Nabil Jaadi een strafschop omzette voor de bezoekers. Aaron Leya Iseka, de broer van Standard-spits Michy Batshuayi, had twee minuten daarvoor al de score geopend. Een tweede strafschop voor paars-wit werd even later gestopt door W-B-doelman Jens Schroyens. Toch moest de jonge goalie nog voor de pauze een derde keer in het net vissen na een doelpunt van Jonathan Kindermans.

Na de koffie probeerde Waasland-Beveren nog wat terug te doen, maar Anderlecht-keeper Xavier Gies pareerde het schot van Christian Santos. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 0-4 nadat Leya Iseka op het uur een tweede treffer lukte. De belofteploeg van coach Tim Bavré beëindigde zo een geslaagde campagne 2013/2014 met een minder plezierige thuisnederlaag. De A-reeks, met daarin de beste acht belofteploegen van het land, werd door W-B afgesloten op een gedeelde laatste plaats na drie overwinningen, evenveel gelijke spelen en acht nederlagen. W-B had zich voor Nieuwjaar knap geplaatst voor de A-reeks na een vijfde plek in de reguliere competitie.

 

Waasland-Beveren: Schroyens, T. Vermeulen, Michot, Vuran (87′ Cathoir), Spangenberg, De Witte, Santos, Pringels, Vermeire (k) (’46 Gijsbrechts), Coekaerts (55′ Smet), Volckerick

Anderlecht: Gies, Isci, Matthys, Haagen, Scholl (66′ Seck), Bastien (66′ Bourard), Jaadi (k), Kindermans, Leya Iseka (83′ Bouhna), Soumare, Kawaya

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean