Go back

Bob Peeters: “In de competitie gedaan wat we moesten doen”

“Het tempo lag niet erg hoog. Als Oumarou zijn actie kon afwerken, spelen we wellicht gelijk”, opende Bob Peeters de persbabbel na Waasland-Beveren – KV Oostende met een beknopte analyse van de laatste wedstrijd van het seizoen. “Maar ik wil ook het positieve onthouden: Alec Luyckx speelde weer een prima wedstrijd. Hem wacht een mooie toekomst.”

We zaten met een krappe kern, ik had nog elf fitte spelers over. Toen Robert Demjan geblesseerd uitviel, waren dat er nog tien. We hadden daags voordien nog twee jongens moeten opbellen. Voor hen werd het natuurlijk een leuke wedstrijd, de dag van hun leven. In de tweede helft was Coosemans aan het opwarmen. Als er iets zou gebeurd zijn met een speler, hadden we hem moeten opstellen als veldspeler. We konden in deze wedstrijd immers geen risico nemen met Cale, Blondelle en Henkens, die op één gele kaart van een schorsing stonden. Je moet dan redeneren in functie van volgend seizoen.”

Hoe kijkt Peeters terug op Play-Off II? “In onze eerste wedstrijden van de Play-Offs zaten we nog in de goede flow van de reguliere competitie, maar daarna brak de veer. Uiteindelijk hebben we in de competitie gedaan wat we moesten doen: in eerste klasse blijven. In de voorbije Play-Offs hebben we zaken gezien die we eigenlijk al wisten.”

“We blijven nu nog enkele dagen trainen en zullen onder andere individuele testen doen. Zo kunnen we de spelers een aangepast programma meegeven tijdens hun vakantie. Op 17 juni starten we weer met fysieke tests en op vrijdag 20 juni is er de eerste open training”, blikt de oefenmeester al vooruit naar de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean