Go back

W-B – KV Oostende (03/05): selectie & voorbeschouwing

Voor onze laatste wedstrijd van Play-Off II en van het seizoen 2013/2014 ontvangen we zaterdagavond KV Oostende in het Freethielstadion. De wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt  en staat onder leiding van scheidsrechter Denis Vanbecelaere.

Het is inmiddels de vierde confrontatie tussen W-B en de kustploeg. Beide teams wisten hun thuiswedstrijd te winnen in de reguliere competitie. Het werd 2-0 op de Freethiel en 2-1 in het Albertpark. Enkele weken geleden hielden W-B en KVO zich in evenwicht in de tweede wedstrijd van de Play-Offs. Er vielen toen geen doelpunten. Oostende verloor nog niet in PO2 en is na vijf duels reeds zeker van poulewinst en dus ook een dubbel barrageduel tegen de winnaar van Play-Off 2B. Voor Waasland-Beveren staat er sportief niets meer op het spel, al zal het team zonder twijfel een lang seizoen in schoonheid willen afsluiten.

Bob Peeters moet zaterdag twee geschorste middenvelders missen: Ruben Gabriel en Bas Sibum. Robin Henkens, Siebe Blondelle en Hrvoje Cale staan nog steeds op één gele kaart van een automatische schorsing. Lopen zij tegen een geel karton aan in deze laatste wedstrijd, dan nemen zij hun schorsing mee naar het komende seizoen. Dalibor Veselinovic komt ook zaterdag niet meer in actie. De Serviër recupereert voorspoedig van zijn knieblessure, maar er wordt geen risico genomen met de lange spits.

Tevens kan tegen de kustploeg geen beroep gedaan worden op Karim Belhocine, die met de adductoren sukkelt. Ook Ivan Trickovski, die donderdag op training door de enkel ging en die daarbij verzwikte, en Cédric D’Ulivo, die met hinder aan de hamstrings kampt, moeten geblesseerd toekijken. Zo verschijnen er twee nieuwe namen in de selectie: centrale verdediger Thomas Michot van de U19 en middenvelder Tom Vermeire van de beloften. Ook Siebe Blondelle wordt na zijn lichte blessure weer opgenomen in de wedstrijdkern.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) werden geselecteerd voor de laatste wedstrijd van het seizoen: Cale, Bojovic, Henkens, Maric, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Luyckx, Demjan, Gershon, Maman, Michot en Vermeire.

Geblesseerd: Belhocine, Trickovski, Veselinovic, Rowell, D’Ulivo, Lebbihi, Sterckx, Van den Eynde

Geschorst: Gabriel, Sibum

Niet geselecteerd: Santos

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean