Go back

W-B opnieuw onderuit met z’n tienen: 4-2 op het Lisp

Net als vorig weekend tegen KAA Gent heeft Waasland-Beveren ook tegen Lierse zijn wedstrijd met 4-2 verloren. W-B nam nochtans een bliksemstart op het Lisp, na vijf minuten stond het al 0-2, na twee doelpunten van Renaud Emond. Zelfs nadat geel-blauw vroeg in de tweede helft met z’n tienen verder moest, kreeg het nog uitgelezen kansen op de 1-3. Lierse zette uiteindelijk pas in de slotfase de scheve situatie recht. 

Bob Peeters wijzigde zijn elftal op vier plaatsen voor de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg. Alec Luyckx werd voor het eerst in de basis gedropt. Milos Maric en Bas Sibum namen centraal op het middenveld de plaats in van Siebe Blondelle en de geschorste Ruben Gabriel. Ook Renaud Emond verscheen nog eens aan de aftrap. Dat was voor de jonge spits geleden van de vorige confrontatie met Lierse.

Zo dramatisch de wedstrijd tegen KAA Gent begon, zo uitstekend begon de partij tegen de Pallieters. Bij de eerste aanval was het meteen prijs: Renaud Emond verschalkte Lierse-doelman Igor Berezovskyi met een lob en zorgde al na twee minuten voor de Beverse voorsprong. Nog geen handvol minuten later zorgde diezelfde Emond voor de 0-2 op aangeven in twee tijden van Hrvoje Cale.

De dubbele voorsprong van W-B schudde de thuisploeg wakker. Lierse begon hoger druk te zetten en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook even voorbij het kwartier: via Mbaye Diagne en de paal werd het 1-2. Faysel Kasmi en vooral Mostafa Sayed hadden vervolgens de kans om geel-zwart op gelijke hoogte te brengen, maar die laatste schoot van kortbij onbegrijpelijk over. Kort voor de pauze kwamen de bezoekers nog eens aanzetten, maar een lang uitgesponnen aanval eindigde uiteindelijk in de handen van Berezovskyi. Zo stond het halverwege 1-2.

Al vroeg in de tweede periode moest Waasland-Beveren met tien verder nadat Bas Sibum werd uitgesloten voor een tackle met de voeten vooruit. W-B dus voor lange tijd met een man minder, net als vorig weekend. Toch was het geel-blauw dat meteen een uitstekende kans versierde om de wedstrijd te beslissen: Ivan Trickovski zette Emond voor doel, maar diens schuiver werd gestopt door Berezovskyi.

Op het uur kreeg Emond opnieuw een mooie kans op een derde doelpunt na voorbereidend werk van Milos Maric en Trickovski. Hij kon zijn schot echter niet kadreren. Stilaan voerde Lierse de druk op, al vond de thuisploeg niet meteen gaten in het Beverse blok. Dat lukte pas zo’n tien minuten voor tijd, toen Diagne een hoekschop van dichtbij kon binnenkoppen: 2-2. De veer leek daarop gebroken bij W-B, want minuten later mocht Diagne op aangeven van invaller Wanderson zijn derde van de avond maken: 3-2. Wanderson zelf zette in blessuretijd de 4-2-eindstand op het bord. Komende zaterdag speelt Waasland-Beveren zijn laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen KV Oostende.

 

Lierse SK: Berezovskyi; Jääger (90′ Vets), El Messaoudi, Badr, De Jonghe; Sayed, Wils (75′ Wanderson), Kasmi; Farssi, Diagne (90+2′ Brik), Losada

Waasland-Beveren: Steppe; D’Ulivo (28′ Vermeulen), Bojovic, Gershon, Cale (88′ Demjan); Luyckx, Sibum, Maric, Trickovski; Oumarou, Emond (74′ Maman)

Gele kaarten: 19’ Luyckx, 70′ De Jonghe, 79′ Diagne

Rode kaarten: 48′ Sibum

Doelpunten: 2’ Emond 0-1, 6’ Emond 0-2, 17’ Diagne 1-2, 79′ Diagne 2-2, 82′ Diagne 3-2, 90+1′ Wanderson 4-2

Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere

Toeschouwers: 4.117

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet