Go back

Doumbia en Sibum verlaten de club, gesprekken met alle spelers

Het einde van het seizoen nadert en het management en de sportieve staf zijn intussen volop bezig aan de voorbereidingen op de komende jaargang en de samenstelling van de spelerskern. De komende week vinden er in dat opzicht gesprekken plaats met alle spelers.

Bas Sibum gaf alvast te kennen Waasland-Beveren te verlaten na het huidige seizoen. De Nederlander heeft een aflopend contract. Hij was twee jaar in dienst bij Waasland-Beveren, dat hem in juli 2012 overnam van Alemannia Aachen. De 31-jarige Sibum zou graag weer in de Eredivisie aan de slag gaan, maar geeft te kennen positief terug te kijken op zijn twee seizoenen op de Freethiel.

Ook Kassim Doumbia verlaat de Freethiel. De 23-jarige verdediger verhuist per direct naar het IJslandse FH Hafnafjördur, waar hij een contract van twee jaar ondertekende. Doumbia kwam in juli 2011 via KAA Gent naar Waasland-Beveren. Hij had een belangrijk aandeel in de promotie naar eerste klasse. Afgelopen zaterdag mocht hij van Bob Peeters een kwartier invallen in de wedstrijd tegen Gent en kreeg hij een gepast afscheid van spelers en supporters.

“Mooi van de coach dat hij mij nog wat speelgelegenheid gunde,” vertelde de sympathieke Malinees achteraf. “Ik heb hier drie mooie jaren achter de rug. Ik ben einde contract en zoek andere oorden op. Maar ik wil iedereen hier bedanken voor de hulp, de steun en de kansen die ik van deze mooie club heb gekregen. De fantastische supporters zal ik nooit vergeten”, aldus Doumbia.

 

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean