Go back

W-B verliest opnieuw van KAA Gent na vroege rode kaart (2-4)

Waasland-Beveren heeft zaterdag zijn tweede nederlaag geleden in Play-Off II. Net als vorig weekend ging KAA Gent met de drie punten aan de haal. Na een vroege rode kaart voor geel-blauw en twee Gentse doelpunten in de eerste helft, was de wedstrijd al voor de pauze gespeeld. Lichtpuntje bij de thuisploeg waren de twee treffers van Ivan Trickovski.

Karim Belhocine en Dalibor Veselinovic kregen rust voor het tweede opeenvolgende treffen met KAA Gent. Belhocine werd achterin vervangen door Mijusko Bojovic. Ruben Gabriel stond centraal op het middenveld voor de derde keer aan de aftrap. Voorin koos Bob Peeters voor het duo Aboubakar Oumarou en Robert Demjan.

De wedstrijd begon dramatisch voor Waasland-Beveren. Al na vier minuten kwam KAA Gent op voorsprong. Hervé Kage kreeg te veel ruimte in de rechthoek en schoof het leer rustig naast Kenny Steppe. Nog meer rampspoed voor W-B voor het halfuur: Ruben Gabriel kreeg meteen rood voor een te late tackle op de voeten van Hannes Van der Bruggen.

Met een man minder geraakte de thuisploeg maar moeilijk tot bij het doel van Matz Sels. Aboubakar Oumarou probeerde het van ver, maar zijn poging ging hoog over. Gent profiteerde optimaal van de manmeersituatie, nog voor de pauze kwam het opnieuw tot scoren. Steppe weerhield eerst nog Yaya Soumahoro van een doelpunt, maar Habib Habibou was in de rebound het snelst bij het leer en rondde af: 0-2.

Ondanks de aartsmoeilijke opdracht waarvoor geel-blauw stond, begon het met goede intenties aan het tweede bedrijf. Oumarou dwong Sels met een geplaatste kopbal tot een kattensprong. Kort daarop mocht Trickovski oprukken. Zijn inzet week af in hoekschop. Bij de eerste kans van de bezoekers na de pauze was het wel meteen raak: Habibou tekende met een harde volley voor de 0-3.

Met een kwartier op de klok kon Waasland-Beveren toch nog tegen scoren. Ivan Trickovski veegde met een knap afstandsschot de nul van het bord voor W-B. Nauwelijks een minuutje later was het echter opnieuw raak voor de Buffalo’s: Habibou kwam met een gelukje in balbezit en werkte eenvoudig af: 1-4. W-B kwam in de tweede periode beduidend beter voor de dag, al was de wedstrijd al een tijdje gespeeld. In de slotfase verhinderde Steppe met een paar prima tussenkomsten dat de score verder werd aangedikt.

In de absolute slotseconden legde Trickovski met zijn tweede treffer de 2-4-eindstand vast. Zo verloor Waasland-Beveren voor de tweede keer op rij in de Play-Offs. Het was de eerste thuisnederlaag in de competitie sinds 3 november (0-1 tegen Cercle Brugge), de eerste ook onder trainer Bob Peeters. Komende zaterdag trekt Waasland-Beveren naar Lier voor speeldag vijf in Play-Off II.

 

Waasland-Beveren: Steppe; D’Ulivo, Bojovic, Gershon, Cale (78′ Doumbia); Henkens (71′ Maric), Gabriel, Blondelle, Trickovski; Demjan (46′ Maman), Oumarou

KAA Gent: Sels; Locigno, Puljic (78′ Vitas), Zukanovic, Asare;Van der Bruggen, Neto, Kage (74′ Pedersen); Milicevic, Habibou (85′ Dejaegere), Soumahoro

Gele kaarten: 59′ Zukanovic

Rode kaarten: 24′ Gabriel

Doelpunten: 4′ Kage 0-1, 32′ Habibou 0-2, 61′ Habibou 0-3, 75′ Trickovski 1-4, 76′ Habibou 1-4, 90+2′ Trickovski 2-4

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Toeschouwers: 4.653

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet