Go back

W-B – KAA Gent (19/04): selectie & voorbeschouwing

Dit weekend wordt de vierde speeldag van Play-Off II afgewerkt. Waasland-Beveren ontvangt KAA Gent in het Freethielstadion. Scheidsrechter Nicolas Laforge moet het tweede duel tussen W-B en de Buffalo’s op rij in goede banen leiden. Vorig weekend hield Gent nog de drie punten thuis en ook in de reguliere competitie kon Waasland-Beveren niet winnen in deze Oost-Vlaamse derby. Op de openingsspeeldag hield geel-blauw Gent nog op een gelijkspel, in de Ghelamco Arena werd het 2-0.

René Sterckx, Fayçal Lebbihi, Arne Van den Eynde en Nicolas Godemèche zitten in de ziekenboeg. Ook voor Jonathan Rowell komt de partij nog te vroeg. Op hen kan Bob Peeters zaterdag dus geen beroep doen. Renaud Emond en Cédric D’Ulivo werden beiden wedstrijdfit bevonden en behoren tot de kern. Karim Belhocine en Dalibor Veselinovic, die met overbelasting aan de knie kampt, worden uit voorzorg uit de selectie gehouden.

Geen geschorsten bij Waasland-Beveren, al moet een drietal spelers wel uitkijken. Robin Henkens en Siebe Blondelle pakten tot nog toe negen gele kaarten in de competitie, bij een tiende gele karton worden zij automatisch voor twee duels geschorst. Hrvoje Cale slikte tot dusver vier keer geel, bij een vijfde staat de linksachter één wedstrijd aan de kant.

Kassim Doumbia behoort wellicht voor de laatste keer tot de wedstrijdkern bij Waasland-Beveren. De verdediger onderhandelt momenteel met de Ijslandse club FH Hafnarfjördur. De komende dagen moeten uitwijzen of het effectief tot een transfer komt, maar de gesprekken verlopen alvast in een positief kader.

 

Volgende twintig spelers (in numerieke volgorde) zitten in de wedstrijdkern voor de confrontatie met KAA Gent: Cale, Doumbia, Bojovic, Trickovski, Henkens, Maric, Sibum, Oumarou, Emond, Steppe, D’Ulivo, Gabriel, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Luyckx, Demjan, Gershon, Maman en Van Steelant.

Geblesseerd: Rowell, Godemèche, Lebbihi, Sterckx, Van den Eynde

Geschorst: /

Niet geselecteerd: Belhocine, Veselinovic, Santos

 

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean