Go back

Beloften in blessuretijd kopje onder tegen Zulte Waregem

Maandagavond waren de doublures van Zulte-Waregem de tegenstander voor Tim Bavré en zijn jongens in het Puyenbekestadion. In een teleurstellende partij trokken de bezoekers pas in extremis het laken naar zich toe: de 1-2 viel in de slotseconden. Kort voor het einde moest Arne Van den Eynde met een sleutelbeenbreuk naar de kant.

Coach Tim Bavré kon met doelman Kenny Steppe, Ruben Gabriel, Arne Van den Eynde en Alec Luyckx beschikken over vier spelers uit de hoofdmacht. De eerste helft was er één om snel te vergeten. De wedstrijd zat compleet op slot, kansen ontbraken langs beide kanten.

Na de pauze was het bij het eerste sportieve hoogtepunt van de wedstrijd meteen raak. Gabriel kopte een vrijschop van Luyckx door en Enes Vuran rondde af: 1-0. Kort daarop moest Arne Van den Eynde noodgedwongen van het veld gehaald worden met een schouderblessure. Later zou blijken dat de onfortuinlijke jongeling een sleutelbeenbreuk opliep. De ellende voor W-B was nog niet voorbij want minuten later kwam Essevee langszij.

De ingevallen Yannick Cathoir kwam in het wedstrijdslot een schoenmaatje tekort om de 2-1 te maken. In de slotseconden kreeg geel-blauw het deksel op de neus. Na een prima uitgevoerde een-twee lukte Zulte Waregem in extremis een tweede treffer en mocht het alsnog met de drie punten naar huis. Even daarvoor was Essevee met tien man gevallen na een onterechte rode kaart voor Quentin Louage wegens een vermeende elleboog.

Een teleurstellende partij van onze beloften eindigde dus in een thuisnederlaag. Volgende week, op Paasmaandag, wordt er niet gevoetbald. Op 28 april trekken onze beloften naar Limburg voor de confrontatie met KRC Genk.

 

Waasland-Beveren: Steppe, De Pauw, De Smet, Vuran, Van den Eynde (55′ Pringels), Spangenberg (58′ Cathoir), Luyckx, Gabriel, Vermeire (k), Volckerick (75′ De Witte), Smet

Zulte Waregem: Schelstraete, Palmeri, Singeot (k), Lambrecht, Vandenbroucke, El Malqui (77′ Selmani), Myny, Louage, De Rock, Brebels, Callebaut

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean