Go back

Open Sport- en Spelkampen paasvakantie 2014: terugblik

De voorbije twee weken vonden in en rond het Puyenbekestadion de Open Sport- en Spelkampen van Waasland-Beveren plaats. De sportkampen worden jaarlijks georganiseerd in de paas- en zomervakantie in samenwerking met Maatschappij Linkerscheldeoever en de stad Sint-Niklaas. Het doel: kinderen op een aangename manier kennis laten maken met verschillende plezierige bewegingsactiviteiten.

Twee weken lang kregen de aanwezige kinderen, van kleuters tot vijftienjarigen, een afwisselend en actief dagprogramma voorgeschoteld. Voor de beide weken van de paasvakantie mochten wij een honderdtal kinderen opvangen. Het weer was alvast ideaal om buitenactiviteiten als minitennis, ‘bosstratego’, volleybal, netbal, basketbal, kringspelen, atletiek, pleinspelen, enz. te organiseren.

Op woensdag kon wie dat wilde deelnemen aan het ‘Champions League’ voetbaltoernooi. De finale werd gewonnen door Manchester City (Jeffrey, Fleur, Sami, Ameno en Ali). Zij mochten nadien tegen de monitors spelen. Na een spannende wedstrijd werd het 7-6 voor de moni’s. Het kamp werd op de laatste dag feestelijk afgesloten met een echte kinderparty, waarbij de hits van Samson, K3, Spring en Psy mochten natuurlijk niet ontbreken.

IMG_8779kl

Een speciaal dankwoordje aan de directeur van Onze lieve Vrouw Presentatie, Nelson De Vos, voor het gebruik van de sporthal van het schooltje. Ook dankt Waasland-Beveren alle aanwezige monitors voor hun inzet.

Wat vonden de kinderen er nu zelf van? Wij sprokkelden enkele reacties.
Tibo Daelman: “Het is heel leuk sportkamp omdat er verschillende sporten zijn, zoals de oudste sport ter wereld, ‘ulama’. De monitors zijn tof omdat ze altijd meedoen met ons.”
Yara Penneman: “Het is hier leuk want je kan hier nieuwe vrienden maken.”
Fleur Dullaert: “Het is een tof sportkamp omdat mijn vrienden hier ook komen en je hier veel verschillende sporten kan beoefenen.”
Juanita Soetens: “Ik kom graag naar de sportkampen omdat ik hier kan sporten en omdat mijn vrienden ook altijd komen. Er zijn ook altijd toffe en knappe monitors.”
Estée Zaman en Elise Loir: “Wij komen graag naar de Open Sport- en Spelkampen omdat je hier kan sporten. Wij vinden het ook leuk dat we op vrijdag altijd een verrassing krijgen. Vandaag kregen wij een ijsje van de monitors.”

 

In de zomervakantie van 2014 zijn de Open Sport-en Spelkampen er weer terug, en dit vier weken lang! Meer informatie en een inschrijvingsformulier kan je HIER terugvinden.

 

Tekst: Valy Van de Merlen & Ward Callens – Foto’s: Kevin Reyns