Go back

Lierse SK – W-B (26/04): Selectie & voorbeschouwing

Op de voorlaatste speeldag van Play-Off II trekt Waasland-Beveren naar Lisp in Lier. De wedstrijd tegen Lierse SK wordt afgetrapt op zaterdag 26 april om 20u00 en staat onder leiding van scheidsrechter Denis Vanbecelaere. Het is intussen de vierde confrontatie tussen W-B en Lierse dit seizoen. Tijdens de reguliere competitie hielden beide teams de drie punten thuis: Lierse won met 1-0 op het Lisp, W-B won met 3-1 op de Freethiel. Ook op de eerste speeldag van de Play-Offs pakte geel-blauw de volle buit in het Freethielstadion. Het werd 2-0 na doelpunten van Dalibor Veselinovic en Ivan Trickovski.

Geen geschorsten in de kern bij Lierse komende zaterdag. Bij Waasland-Beveren behoort Ruben Gabriel niet tot de selectie. De Nigeriaan zit een eerste van twee schorsingsdagen uit na zijn rode kaart tegen KAA Gent. Hrvoje Cale (vier gele kaarten), Robin Henkens en Siebe Blondelle (beiden negen gele kaarten) lopen schorsingsgevaar. Blondelle wordt niet opgenomen in de wedstrijdkern omdat de middenvelder last heeft aan de adductoren.

Bob Peeters kan in Lier ook geen beroep doen op Dalibor Veselinovic. De lange Serviër ondervindt nog steeds hinder aan zijn overbelaste knie en komt wellicht uit voorzorg niet meer in actie dit seizoen. Karim Belhocine behoort wel weer tot de kern en ook Nicolas Godemèche werd na enkele weken blessureleed weer geselecteerd.

 

De wedstrijdkern voor het duel bij Lierse bestaat uit volgende achttien spelers (in numerieke volgorde): Cale,  Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Maric, Sibum, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Vermeulen, Coosemans, Luyckx, Demjan, Gershon en Maman.

Geblesseerd: Veselinovic, Rowell, Blondelle, Lebbihi, Sterckx, Van den Eynde

Geschorst: Ruben Gabriel (1/2)

Niet geselecteerd: Santos

 

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean