Go back

Freethielnieuws: optie op Maman en Verwilligen niet gelicht

De sportieve cel van Waasland-Beveren voert momenteel gesprekken met alle A-kernspelers met het oog op de samenstelling van de kern voor volgend seizoen. Eerder vernam u al dat Alec Luyckx zijn kribbel zette onder een nieuwe tweejarige verbintenis, dat Kassim Doumbia per direct verhuisde naar het IJslandse FH Hafnarfjördur en dat Bas Sibum Waasland-Beveren verlaat aan het einde van het seizoen.

Intussen heeft de club een nieuw contract aangeboden aan verdedigers Karim Belhocine en Jorn Vermeulen. Daarnaast werd na een grondige evaluatie van de sportieve staf besloten de optie in het aflopend contract van Hanan Maman niet te lichten en dus niet verder te gaan met de Israëliër. Maman kwam dit seizoen elf keer in actie voor W-B en kwam daarin één keer tot scoren, in de verloren bekerwedstrijd tegen Lokeren. Hij is vanaf juli een vrije speler. Wij bedanken hem voor zijn inzet op de Freethiel en wensen hem veel succes toe in zijn verdere carrière.

Ook de optie in het contract van Aaron Verwilligen, die het voorbije seizoen verhuurd werd aan Union Sint-Gillis, zal niet gelicht worden. Verwilligen kan dus eveneens op zoek naar een nieuwe club voor komend seizoen. Dalibor Veselinovic (gehuurd van Anderlecht) en Ivan Trickovski (gehuurd van Club Brugge) keren komende zomer in principe terug naar hun clubs, al wil Waasland-Beveren hen indien haalbaar graag op de Freethiel houden. Er was reeds een gesprek met de manager van de spelers. De bal ligt nu in het kamp van hun moederclubs.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean