Go back

Bob Peeters: “Zuur, we hadden kansen op de 1-3”

“We begonnen goed en stonden binnen vijf minuten al 0-2 voor”, begon Bob Peeters zijn wedstrijdanalyse. “Dat eerste doelpunt viel volgens mij zelfs zonder dat Lierse de bal had geraakt. Dat gaf natuurlijk een boost. We geven daarna de 1-2 te gemakkelijk weg. Het kon daarna 2-2 zijn na een misverstand tussen Steppe en Bojovic.”

“Na de rust liepen we op een snelle rode kaart, maar daarna hadden we toch nog drie uitstekende mogelijkheden om met z’n tienen de 1-3 te maken. Dat lieten we na en we kregen te makkelijk de gelijkmaker binnen. Dan zag je dat het moeilijk werd en werden we toch nog afgestraft. Als we de 1-3 konden maken, was de wedstrijd afgelopen. Zuur want die kansen hadden we. Na de 2-2 speelde Lierse het goed uit en tikte het ons tegen het canvas.”

“Peeters had ook een boodschap voor het scheidsrechterskwartet. “Laat ons gewoon voetballen, elf tegen elf. dat is toch de bedoeling van voetbal? Zuur dat we nogmaals geconfronteerd worden met een rode kaart. Het was nochtans een erg faire wedstrijd langs twee kanten. Ook die gele kaart van Alec Luyckx was toch niet nodig? Het was de eerste fout die hij maakte. Beide ploegen verschenen met voetballende intenties aan de aftrap. Ik stel me er toch vragen bij als je dan ziet dat het bij momenten een kaartenprijskamp wordt.”

De hoofdtrainer besloot zijn analyse met een vervolg op de beeldspraak die hij vorig weekend gebruikte. “De citroen is helemaal leeg nu. We hebben nog één thuiswedstrijd tegen Oostende. Daar gaan we ons nu nog voor opladen en het beste van maken.”

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean