Go back

Reacties na Lierse SK – Waasland-Beveren (4-2)

Renaud Emond lag met twee doelpunten aan de basis van de bliksemstart van Waasland-Beveren op het veld van Lierse, maar echt tevreden was de jonge spits niet. “Jammer dat we de wedstrijd niet wonnen. Nu hebben mijn doelpunten niet echt bijgedragen. Ik ben blij dat ik kon scoren, maar dan ik scoor liever niet als we de wedstrijd winnen.”

“Ik ben tevreden over mijn eerste seizoen in eerste klasse”, blikt Emond terug op zijn eerste jaargang op de Freethiel. “De trainingsarbeid en intensiteit is een pak hoger dan in derde klasse. Ik heb me dan ook moeten aanpassen. Volgend seizoen hoop ik nog een stap hoger te zetten met meer basisplaatsen voor W-B.”

De jonge Alec Luyckx werd tegen Lierse voor het eerst in de basis gedropt door Bob Peeters, en dat daags na zijn contractverlenging. “Ik ben enorm tevreden dat ik weer een kans heb gekregen van de trainer”, vertelt de middenvelder. “Ik denk dat ik persoonlijk op een goede match kan terugkijken en ik hoop volgende week opnieuw een kans te krijgen. Het resultaat kon natuurlijk beter. Na de rode kaart werd het moeilijk, al kregen we nog kansen op 1-3.”

Kort na de start van de tweede helft werd Bas Sibum met rood naar de kant gestuurd. “Onterecht”, meent de Nederlander. “Ik houd een rotgevoel over aan de wedstrijd. Die rode kaart is belachelijk. Ik ging voor de bal en had hem ook met mijn been op de grond. Maar het is nu zo. Het is in elk geval een bitter afscheid van een mooie club, waarvan ik de twee voorbije seizoenen veel respect heb gekregen.”

 

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean