Go back

W-B sluit seizoen af met thuisnederlaag tegen KV Oostende

De laatste wedstrijd van het seizoen heeft geen punten opgeleverd voor Waasland-Beveren. De thuisploeg kwam tegen KV Oostende op slag van rust op achterstand na een volley van Jonathan Wilmet. W-B kwam in de tweeede helft een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef 0-1.

Door de blessures van onder anderen Ivan Trickovski, Dalibor Veselinovic, Cédric D’Ulivo en de schorsing van Bas Sibum en Ruben Gabriel en doordat Robin Henkens, Siebe Blondelle en Hrvoje Cale schorsingsgevaar lopen, zag Bob Peeters zich genoodzaakt een onuitgegeven elftal op te stellen tegen KV Oostende. Nicolas Godemèche, die voor het eerst in drie maanden weer aan spelen toe kwam, moest depanneren in de as van de verdediging, terwijl Mijusko Bojovic en Jorn Vermeulen respectievelijk als rechts- en linksachter startten.

Met Alec Luyckx, Hanan Maman, Milos Maric en Aboubakar Oumarou kreeg het publiek op de Freethiel tevens een onuitgegeven middenveld te zien. Vooraan moesten Robert Demjan en Renaud Emond, vorig weekend nog goed voor twee doelpunten, voor de aanvallende impulsen zorgen. Beloften Thomas Michot en Tom Vermeire behoorden voor het eerst in hun prille carrière tot de selectie van de A-kern en mochten plaatsnemen op de reservebank.

Aboubakar Oumarou tekende voor de eerste kans van de wedstrijd. Hij mikte naar de kruising, waar KVO-doelman Jérémy Dumesnil het leer in hoekschop tikte. Oostende was gevaarlijk op een vrijschop van Tom Van Imschoot, die door Kenny Steppe werd weggebokst. Halfweg de eerste helft twee noodgedwongen vervangingen: bij W-B moest Robert Demjan geblesseerd naar de kant. Hij werd afgelost door Tom Vermeire, die zijn eerste selectie meteen mocht verzilveren. Bij de kustploeg werd Jimmy Hempte gewisseld door ex-W-B-speler Gertjan Martens.

De thuisploeg kreeg in de eerste periode nog een grote kans om gelijk te maken met een knappe vrijschop van Milos Maric. Dumesnil werd bijna verrast door de vreemde curve in de bal, maar pareerde de tap. Bij de hoekschop die volgde knikte Vermeire het leer pal op de Oostendse doelman. Verder weinig kansen, tot een Oostends doelpunt net voor de pauze ietwat uit de lucht kwam vallen. Het was Jonathan Wilmet die met een vluchtschot de poulewinnaar in Play-Off 2A op voorsprong bracht.

BBB_3101kl

Bij de start van de tweede periode mocht ook de 17-jarige Thomas Michot zich opmaken voor zijn debuut in eerste klasse. Hij verving Rami Gershon, die licht geblesseerd in de kleedkamer was achtergebleven en voor aanvang van de wedstrijd nog gehuldigd werd door de Supportersfederatie als ‘Leeuw van het Jaar’. Verder dan wat halve kansen kwamen beide ploegen niet, tot kort na het uur Oumarou een opgelegde kans tegen het doelkader besloot. Meteen daarop weerhield Kenny Steppe met een beenveeg Wilmet van een tweede doelpunt.

Geel-blauw drong nog aan via onder meer Renaud Emond en Hanan Maman, maar een doelpunt zat er in deze typische eindeseizoenswedstrijd niet meer in. Zo verloor W-B ook zijn laatste Play-Off-duel en zit het seizoen voor Peeters en co er helemaal op. De spelers blijven nog een week trainen en mogen dan enkele weken met vakantie.

 

Waasland-Beveren: Steppe; Bojovic, Gershon (46′ Michot), Godemèche, Vermeulen; Oumarou, Luyckx, Maric, Maman; Demjan (25′ Vermeire), Emond

KV Oostende: Dumesnil; De Schutter, Dessaer, Schmisser, Hempte (22′ Martens); Foket (86′ Pierre), Jali, Van Imschoot, Coussement (72′ Sladek); Jonckheere, Wilmet

Gele kaarten: 80′ Vermeiren

Doelpunten: 45+1′ Wilmet 0-1

Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere

Toeschouwers: 3.421

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet