Go back

Waasland-Beveren – Zulte Waregem: selectie & voorbeschouwing

Na de mooie en verdiende overwinning in de Genkse Christal Arena op speeldag 27, ontvangt Waasland-Beveren op zaterdag 1 maart opnieuw een ploeg uit de top zes, Zulte Waregem. De wedstrijd, de voorlaatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie voor W-B, wordt afgetapt om 20u00 en staat onder leiding van scheidsrechter Laurent Colemonts.

Zulte Waregem staat met 48 punten op een voorlopige vierde plaats in de rangschikking en wist zich reeds definitief te plaatsen voor Play-off I. De laatste vijf uitwedstrijden gingen telkens verloren voor Essevee, dat dit seizoen het merendeel van zijn punten in het eigen Regenboogstadion verzamelde. Laat Zulte Waregem zaterdag opnieuw punten liggen in de Freethiel, dan komt het behoud wel erg dicht bij voor Waasland-Beveren. Bij winst van geel-blauw en puntenverlies van OH Leuven op het Lisp is een ticket voor Play-off II een mathematische zekerheid.

De statistieken spreken echter in het voordeel van Francky Dury en de zijnen. Zulte Waregem en Waasland-Beveren staan zaterdag voor de vierde keer tegenover elkaar in de hoogste afdeling. De drie voorbije confrontaties werden telkens gewonnen door Zulte Waregem, steeds met 2-0 overigens. Op zondag 10 november zorgden Habib Habibou en Raphael Caceres voor de Waregemse doelpunten. Eerstgenoemde verkaste intussen naar KAA Gent. Het duel aan de Gaverbeek was overigens de eerste wedstrijd van W-B onder het trainerschap van Bob Peeters.

Beide ploegen hebben voor de confrontatie van zaterdag 1 maart in de Freethiel geen geschorsten. Bas Sibum heeft nog steeds vier gele kaarten achter zijn naam staan en riskeert de wedstrijd op het veld van Lokeren te missen indien hij tegen Essevee tegen een kaart aanloopt. Peeters kan opnieuw rekenen op Dalibor Veselinovic, maar ziet wel Ruben Gabriel afhaken voor de partij. De middenvelder ondervindt hinder aan de knie en bleef vrijdag binnen voor verzorging.

De kern voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem bestaat uit volgende twintig spelers (in numerieke volgorde): Cale, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Demjan, Gershon, Maman en Van Steelant.

Geblesseerd: Rowell, Gabriel, Lebbihi, Sterckx, Van den Eynde

Niet geselecteerd: Doumbia, Santos, Luyckx

 

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean