Go back

12 op 12 voor beloften na winst bij Cercle Brugge

De beloften van Waasland-Beveren blijven het uitstekend doen in de competitie. Maandagavond werd Cercle Brugge verslagen met 1-3. Het was al de vierde zege op rij voor de jongens van coach Tim Bavré. Daardoor zijn de W-B-beloften opgeklommen naar een voorlopige vijfde plaats in het klassement.

Tim Bavré moest het voor de wedstrijd stellen zonder Timothy Smet (blessure) en Joell De Smet (examens). Hij kon wel rekenen op vier spelers uit de A-kern: Jimmy Chimezie, Arne Van den Eynde, Hanan Maman en Christian Santos, die allen in de basis startten. Waasland-Beveren begon sterk aan de partij en zette meteen druk naar voren. Dat resulteerde in enkele kansjes. De thuisploeg zette daar weinig tegenover, doelman Brent Van Steelant werd in de eerste helft nauwelijks aan het werk gezet.

Met de rust in zicht kwam W-B op voorsprong: Santos bereikte met een prima crosspass Maman, die op zijn beurt de openingstreffer aanbood aan Gilles Pringels. Schaduwzijde aan een zeer degelijke eerste helft was het uitvallen van de heroptredende Nathan Volckerick. Hij verliet het veld met een enkelblessure.

De bezoekers kwamen opnieuw gretig uit de kleedkamer en werden daarvoor al vroeg beloond. Via Yannick Cathoir en Niels De Pauw kwam het leer bij Van den Eynde, die de dubbele voorsprong vastlegde. Nog voor het uur bediende Maman na een prima actie Santos voor de 0-3.

Waasland-Beveren werd in de slotfase wat nonchalant en dat leverde in minuut zeventig een tegendoelpunt op: 1-3. Verder kwam de Vereniging niet meer. Zo sloten de jonge Leeuwen hun vierde wedstrijd op rij winnend af. In de stand is W-B enkele plaatsjes gestegen, tot een voorlopige vijfde stek. Volgende opdracht: de thuiswedstrijd tegen Charleroi, op maandag 11 november (aftrap: 19u30) in Puyenbeke.

 

Beloften Waasland-Beveren: Van Steenlandt, Volckerick (42′ Tom Vermeire), gijsbrechts, Doumbia, De Pauw, Chimezie, Cathoir (75′ De Witte), Van den Eynde (65′ Vuran), Santos, Maman en Pringels

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean