Go back

Welkom Bob Peeters en Alex Czerniatynski!

Waasland-Beveren heeft Bob Peeters aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. Hij tekende op de Freethiel een contract tot het einde van het seizoen, met optie op een bijkomend seizoen. Ook Alex Czerniatynski vervoegt de trainersstaf van Waasland-Beveren. Hij ging eveneens een verbintenis aan tot het einde van het huidige seizoen, met optie op een extra jaar.

Na een grondige analyse van de gebreken en noden van de club, is het clubbestuur en management van mening dat Bob Peeters de geschikte trainer is om de sportieve ambities van Waasland-Beveren waar te maken. De strijd om het behoud wordt in eerste instantie de absolute topprioriteit voor Peeters. Waasland-Beveren staat in de Pro League immers pas op een vijftiende plaats met negen punten uit veertien wedstrijden, ver onder de verwachtingen.

Met Bob Peeters wordt een trainer aangetrokken wiens visie op voetbal perfect te rijmen is met de filosofie van de club. De clubleiding schat de mentale en tactische vaardigheden van Peeters erg hoog in en hoopt dan ook dat hij een nieuw elan kan geven aan de spelersgroep en de nodige punten in het klassement kan vergaren. Peeters zal op en naast het veld worden bijgestaan door assistent-trainer Alex Czerniatynski. Erik Amelinckx blijft op post als keeperstrainer. David Penneman wordt voorlopig vrijgesteld van prestaties en zal eventueel een andere functie krijgen binnen de schoot van de club. De samenstelling van de medische staf blijft ongewijzigd.

De 39-jarige Bob Peeters begon zijn trainerscarrière als coach van de beloften van AA Gent in het seizoen 2009-2010. In mei 2010 trok hij naar Cercle Brugge, waarmee hij negende (2010-2011) en zevende (2011-2012) werd in de reguliere competitie. In zijn eerste seizoen bij Cercle Brugge bereikte hij tevens de halve finale van de Beker van België. Van november 2012 tot januari 2013 was Peeters trainer van AA Gent. Sindsdien zat hij zonder club.

Alex Czerniatynski werd in 1999, na zijn spelerscarrière, jeugdtrainer bij Standard. Nadien was hij hoofdtrainer van ondermeer KV Mechelen, Union Sint-Gillis, KSK Beveren en tot november 2012 van tweedeklasser SK Sint-Niklaas. Het clubbestuur van Waasland-Beveren is ervan overtuigd dat de 53-jarige Czerniatynski met zijn jarenlange ervaring als speler en trainer en uitgebreide kennis van het Belgisch voetbal over het ideale profiel beschikt om Bob Peeters te assisteren.

Op dinsdag 5 november om 11u00 organiseert de club een persconferentie in de persruimte van het Freethielstadion waarin de clubleiding, Bob Peeters en Alex Czerniatynski meer uitleg zullen geven over hun aangegane overeenkomst. Wij hopen dat de media begrip kunnen opbrengen voor het feit dat alle betrokken partijen enkel tijdens en vlak na de persconferentie ter beschikking zullen staan van de pers en dat er vandaag verder niet gereageerd zal worden op telefonische oproepen.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean