Go back

Reacties na Standard – Waasland-Beveren (2-2)

Volgens sportief directeur en trainer ad interim Danny De Maesschalck is het gelijkspel bij Standard een opsteker voor iedereen binnen de ploeg. “Voor iedereen die iets met de club te maken heeft is dit punt een boost. Na de gebeurtenissen van de voorbije week, te beginnen met een zwakke prestatie bij Lokeren en het ontslag van Glen De Boeck, wilden we iets rechtzetten.”

“De spelers moesten dat ook niet meer in de pers verklaren, ze moesten het op het veld doen.┬áIk heb vandaag veel wilskracht gezien, veel duels en veel loopwerk. Op die manier dwongen we deels het geluk af dat we vandaag ook hadden”, aldus Danny De Maesschalck.

Renaud Emond maakte tegen Standard zijn eerste doelpunt in de eerste klasse. “Ik ben enorm tevreden dat we vandaag dat puntje hebben genomen”, vertelt hij.”Dit doet enorm veel deugd na de tegenvallende resultaten van de voorbije weken. Persoonlijk ben ik ook heel tevreden dat ik een zo goed als volledige match kon spelen en uiteraard ben ik heel blij met mijn doelpunt. Wie er scoort is niet belangrijk, het resultaat telt. Nu hopen dat we die lijn zondag kunnen doortrekken”, aldus Emond.

Ook Siebe Blondelle kwam in Luik tot scoren, hij legde de 2-2-eindstand vast. “Een punt bij Standard halen is niet slecht. Dat ik zelf een doelpunt kan maken, maakt het extra mooi. Ik dacht bij mezelf “wat doe ik nu, zo dom naar doel trappen?” maar gelukkig week de bal af en lag hij in het mandje. Een punt is misschien wel gevleid, maar hoe we nu aan onze punten komen maakt echt niet veel uit. Het geloof is nu terug in ons midden. Hopelijk kunnen we zondag de drie punten pakken en zijn we echt vertrokken.”

 

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys – Foto: Harry Franquet