Go back

Beloften zetten zegereeks verder met 3-2 tegen Zulte Waregem

De bemoedigende uitoverwinning van vorige week bij rode lantaarn Kortrijk (3-6) heeft de beloften van W-B vertrouwen geschonken. Maandagavond werd in het Puyenbekestadion tegen een jong en fris voetballend Zulte Waregem een 1-2-achterstand in extremis omgebogen in 3-2-winst. Toch speelden onze beloften geen denderende wedstrijd, maar zij hadden de meeval van een ploeg die in de winning mood zit en bovendien deden de invallers het uitstekend in de tweede helft,wat mede voor de kentering van de partij zorgde. 

Na amper vijf minuten was het al prijs voor de thuisploeg. Renaud Emond kon doorjagen op een veel te harde terugspeelbal bij Zulte Waregem, die  de Zultse keeper moeilijk onder controle kreeg. De spits ontfutselde hem het leer en werkte af in een leeg doel: 1-0. Binnen de tien minuten hadden de bezoekers het zaakje weer op orde.  Een bezoekende speler mocht de linkerflank afdraven en liet een ploegmaat met het hoofd tegenscoren: 1-1.

W-B was even de pedalen kwijt, maar Michaël Clepkens hield met twee schitterende reddingen zijn team recht. Toch kwam even voor de pauze de bezoekende ploeg toch op voorsprong met bijna een identiek doelpunt als de eerste tegentreffer: 1-2. Tim Bavré bracht na de rust Niels De Pauw in voor Yentl De Rongé en op het uur stond Emond zijn plaats af aan Arne Van den Eynde, die overigens net als De Pauw en even later Yannick Cathoir zeer sterk zou invallen.

Die tweede helft had trouwens aanvankelijk minder te bieden dan de eerste, maar het venijn zat hem in de staart. Timothy Smet werd met nog een kwartier op de klok geblesseerd naar de kant gehaald. Cathoir was zijn vervanger. Het was de inleiding van een geslaagd slotoffensief. Cathoir, nauwelijks een minuut op het veld, bracht na een geslaagde actie de bal voor doel, waar hij gelost werd door de bezoekende goalie. Robert Demjan was er als de kippen bij om het geschenk uit te pakken: 2-2.

Tien minuten voor tijd werd het nog mooier voor W-B. Een hoekschop van Alec Luyckx werd door Kassim Doumbia doorgekopt naar de tweede paal, waar Christian Santos mocht afwerken: 3-2. Zo werd het een licht gevleide overwinning voor de pupillen van Tim Bavré, maar eentje op basis van wilskracht en doorzettingsvermogen. Volgende afspraak voor de beloften: Cercle Brugge – W-B, op maandag 4 november (aftrap: 20u00).

 

Beloften Waasland-Beveren: Clepkens, Smet (74′ Cathoir), Gijsbrechts, Doumbia, De Rongé (46′ De Pauw), Chimezie Mbah, Maman, Santos, Emond (60′ Van den Eynde), Luyckx, Demjan

 

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Kevin Reyns