Go back

W-B met z’n tienen onderuit tegen Cercle Brugge

Waasland-Beveren is er zondagavond niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen Cercle Brugge. Thibaut Van Acker tekende vlak voor het uur voor de enige treffer van de partij. Bij de thuisploeg werd Jonathan Rowell vroegtijdig van het veld gestuurd. 

Hoofdtrainer ad interim Danny De Maesschalck voerde één noodgedwongen wijziging door aan de basiself die donderdag een punt pakte bij Standard. Ivan Trickovski kwam in de ploeg ten koste van de geel geschorste Robin Henkens. Karim Belhocine behoorde na enkele maanden blessureleed weer tot de wedstrijdkern, hij zat op de bank.

Cercle Brugge opende al vroeg de debatten met een schot uit scherpe hoek van Michael Uchebo. Colin Coosemans was meteen bij de les.  Waasland-Beveren reageerde via Mijusko Bojovic, maar zijn volley ontbrak aan kracht. Beide ploegen hielden elkaar in balans en dreigden voornamelijk via stilstaande fases. De grootste kans voor de pauze kwam van de voet van Ivan Trickovski. De Macedoniër zag zijn inzet van de lijn gekeerd door Gregory Mertens.

Ook vroeg in de tweede helft was Trickovski gevaarlijk. Joris Delle kon zijn geplaatste schuiver nog net in corner keren. W-B, dat resoluut voor de aanval koos, probeerde het vervolgens via Aboubakar Oumarou, opnieuw Trickovski en Jonathan Rowell. De Brugse doelman hield echter zijn netten schoon. Net voor het uur kwamen de bezoekers ietwat gevleid op voorsprong. Thibaut Van Acker volleerde een schaarse kans van de Vereniging in de tweede periode langs Coosemans: 0-1.

De Maesschalck bracht vervolgens Dalibor Veselinovic op de mat voor Milos Maric. De lange spits was meteen gevaarlijk. Toch wilde het ook nu niet lukken voor de thuisploeg. Even later kreeg Jonathan Rowell zijn tweede gele kaart, een opdoffer voor W-B, dat met z’n tienen wel nadrukkelijk op zoek bleef gaan naar de gelijkmaker. Cercle Brugge beperkte zich tot countervoetbal, maar liet het na enkele tegenstoten af te werken, waardoor de wedstrijd spannend bleef tot het eind.

Een moedig strijdend Waasland-Beveren bleef op zoek gaan naar een treffer. De Maesschalck liet in het slotkwartier René Sterckx en Robert Demjan opdraven, toch konden ook zij de score niet meer in evenwicht brengen: eindstand 0-1.  Door de nederlaag blijft Waasland-Beveren op een vijftiende plaats steken in het klassement. Volgend weekend, op zondag 10 november, wacht de verplaatsing naar Zulte Waregem.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; Vermeulen, Bojovic (79′ Sterckx), Blondelle, D’Ulivo; Godemèche, Rowell, Trickovski, Maric (68′ Veselinovic), Oumarou; Emond (82′ Demjan)

Cercle Brugge: Delle, Mertens, Cornelis, Uchebo (88′ Monachello), Van Eenoo (69′ Boi), Wils, Van Roose, D’Haene (60′ Buysse), Buyl, Van Acker, Kabananga

Doelpunten: 57′ Van Acker 0-1

Gele kaarten: 68′ Rowell, 74′ Rowell, 79′ Van Roose, 84′ Van Acker, 87′ Kabananga, 90+4′ Blondelle

Rode kaarten: 74′ Rowell

Toeschouwers: 4.650

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean