Go back

Waasland-Beveren slikt vier treffers in Leuven (4-2)

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond een slechte zaak gedaan bij Oud-Heverlee Leuven. W-B verloor een doelpuntrijke wedstrijd met 4-2. Bij de rust stond de stand nog in evenwicht na de gelijkmaker van Milos Maric. In de tweede helft kwamen de bezoekers al gauw 3-1 achter. Enkel invaller Fayçal Lebbihi kon in het wedstrijdslot nog tegenscoren. In de stand wipt OHL over W-B.

Glen De Boeck rekende voor het competitieduel bij OHL op dezelfde elf starters die twee weken geleden tegen KV Oostende de eerste overwinning van het seizoen behaalden. Ivan Trickovski, die tegen Oostende uitviel met een liesblessure, was dus voldoende hersteld voor een basisplaats.

De thuisploeg schoot het best uit de startblokken en verzamelde in het openingskwartier een drietal prima kansen via Van Goethem, Pettersson en Kostovski. Colin Coosemans liet zich meteen opmerken met een paar noodzakelijke ingrepen en hield zijn ploeg recht in de beginfase van de partij. Waasland-Beveren was meteen wakker geschud en reageerde met een afstandspegel van Robin Henkens die een metertje over doel ging.

Toch was het de thuisploeg die na net geen twintig minuten spelen niet geheel onverdiend de score opende met een rake kopbal van Bjorn Ruytinx:1-0. Waasland-Beveren reageerde haast meteen met een knappe actie van de balvaste Aboubakar Oumarou, die vervolgens Dalibor Veselinovic bediende. De Serviër tipte de bal echter net naast de kooi van Bailly.

De bezoekers bleven na de openingstreffer voor het meeste gevaar zorgen. Een knappe aanval op rechts, via onder anderen Oumarou en Milos Maric eindigde in hoekschop na een ultieme reflex van Bailly op de volley van Trickovski. Even later was het wel raak voor W-B. Een vrijschop van Milos Maric werd onderweg nog even beroerd en belandde zo in doel: 1-1, meteen ook de ruststand.

Brute pech voor Mijusko Bojovic en Waasland-Beveren in het begin van de tweede helft. Een vrije trap van Messoudi werd doorgekopt tegen de paal, waarop het leer via de Montenegrijn in doel belandde: 2-1. Maar daar bleef het niet bij. Nauwelijks een minuut later moest Coosemans zich een derde keer omdraaien na een tweede treffer van OHL-spits Ruytinx. Zo stond het in geen tijd 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld.

Geel-blauw moest zich even herbronnen en ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer. Oumarou werd in stelling gebracht door Henkens, maar vervolgens in extremis afgeblokt door Bandalovski. De vele crosses richting spitsenduo werden steevast onschadelijk gemaakt door Bailly. Twintig minuten voor tijd kon OHL profiteren van slecht uitverdedigen bij W-B en het was Evariste Ngolok die de wedstrijd besliste: 4-1.

In het wedstrijdslot kon invaller Fayçal Lebbihi nog milderen op aangeven van Oumarou: 4-2, al was de match al gespeeld. Zo deed Waasland-Beveren een slechte zaak in Den Dreef en wipt OHL over W-B in de rangschikking. Volgend weekend wacht het burenduel met KSC Lokeren (zaterdag 26 oktober, 20u00).

 

Oud-Heverlee Leuven: Bailly, Pettersson, Da Silva, Thompson (71′ Subasic), Van Goethem, Geraerts, Ruytinx (80′ Ogunjimi), Messoudi, Ngolok, Buysens (46′ Bandalovski), Kostovski

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Bojovic, Sibum (k), Blondelle; Maric, Godemèche, Henkens (76′ Sterckx), Trickovski (81′ Emond); Oumarou, Veselinovic (71′ Lebbihi)

Gele kaarten: 30′ D’Ulivo, 33′ Ruytinx, 43′ Blondelle, 48′ Godemèche, 83′ Kostovski

Rode kaarten: /

Doelpunten: 18′ Ruytinx 1-0, 35′ Maric 1-1, 54′ Bojovic e.d. 2-1, 55′ Ruytinx 3-1, 73′ Ngolok 4-1, 80′ Lebbihi 4-2

Toeschouwers: 8.103

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet