Go back

Glen De Boeck: “Gaven wedstrijd weg op kinderlijke manier”

Glen De Boeck kon zijn ontgoocheling niet verbergen na de verloren wedstrijd bij OH Leuven, zeker omdat de eerste helft het beste deed vermoeden. “We moeten vooral heel ontgoocheld zijn na deze wedstrijd. Ik zag onze beste eerste helft van het seizoen, met heel goed voetbal, heel veel kansen en druk naar voren. ”

“Ik kan daar alleen maar ‘proficiat’ over zeggen. Je moet dat maar doen op OHL, een ploeg met een sterke thuisreputatie. Bij de rust moesten we altijd voor staan. Dat gebeurde niet. Maar je verwachtte dan wel dat we in de tweede helft zouden doorgaan op ons elan van de eerste. We gaven echter de wedstrijd weg op een kinderlijke manier”, vertelt de oefenmeester.

“Voor de tweede helft voerde de tegenstander één wissel door, maar dat kan er nooit voor zorgen dat je ploeg wegzakt en op een korte tijdspanne de match weggeeft. Enkele jongens, ondermeer in het aanvallend compartiment, voerden hun verdedigende taken niet uit. Daardoor kwam onze verdediging onder druk.”

“Waasland-Beveren kan zich dat niet permitteren”, vervolgt hij. “Dan krijg je een uitslag als deze. Al denk ik niet dat bij 3-1 de wedstrijd al gespeeld was. Maar dat vierde doelpunt mag op dit niveau niet, dat wordt cash betaald tegen een ploeg als OHL”, aldus Glen De Boeck.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean