Go back

Waasland-Beveren verliest met kleinste verschil bij Kortrijk (2-1)

In vergelijking met de bekerwedstrijd bij Roeselare voerde Glen De Boeck twee wijzigingen door voor het duel met KV Kortrijk. Zo nam Colin Coosemans zijn plaats onder de lat weer in en verving Jorn Vermeulen de geblesseerde Cédric D’Ulivo op de rechtsachter. Nicolas Godemèche mocht opnieuw starten als buffer voor de defensie.

Na een studieronde van een tiental minuten zorgde Aboubakar Oumarou voor het eerste gevaar. De Kameroener kopte een voorzet van Ivan Trickovski net te centraal om Darren Keet te verrassen. Bij de eerste echte kans van de thuisploeg was het wel meteen raak. Ivan Santini kapte zich vrij en schoot in de draai het leer langs Coosemans: 1-0.

De reactie van Waasland-Beveren liet niet lang op zich wachten. Dalibor Veselinovic, bediend door Trickovski, infiltreerde in de Kortrijkse zestien en vond een gaatje in de verste hoek: 1-1. Aan de overzijde was Santini de man die voor de meeste dreiging bleef zorgen. Een voorzet van Raman werd door de Kroaat over de kooi van Coosemans getrapt. Mustapha Oussalah was enkele minuten later iets dichter bij een doelpunt. De flankspeler mikte op de paal, nadat hij met een hakje werd vrijgespeeld door Santini.

De bezoekers hadden het even moeilijk, maar kon ook nog eens dreigen via Trickovski. De schuiver van de Macedoniër ontbrak echter aan kracht. Een 1-1 ruststand leek in de maak, maar vlak voor de pauze stuurde Brecht Capon Elimane Coulibaly diep, die de bal hard in de touwen joeg: 2-1.

In de tweede helft viel er heel wat minder doelgevaar te noteren. Coosemans had weinig moeite met de trap van Raman en voor W-B mikte Veselinovic naast. Pas een kwartier voor tijd staken beide ploegen weer hun neus aan het  venster. Voor Kortrijk trapte Oussalah in het zijnet, voor de bezoekers kon Oumarou na een knappe rush net niet Veselinovic bereiken. Veel slordigheidjes langs beide kanten hadden het spelniveau en amusementswaarde van de wedstrijd intussen doen zakken.

W-B drong nog even aan, vocht voor elke meter, maar KV Kortrijk hield het slot op de deur. Zo  bleef het 2-1 in het Guldensporenstadion. Komende zaterdag ontvangt W-B promovendus KV Oostende op de Freethiel.

 

KV Kortrijk: Keet, Tomasevic, Reynaud, Heylen, Oussalah, De Mets, Pavlovic, Capon, Raman (92′ Mahau), Coulibaly (77′ Ragolle), Santini

Waasland-Beveren: Coosemans, Blondelle (71′ Cale, 89′ Lebbihi), Sibum, Bojovic, Vemeulen, Maric, Godemèche, Trickovski (83′ Demjan), Henkens, Oumarou, Veselinovic

Doelpunten: 18′ Santini 1-0, 22′ Veselinovic 1-1, 44′ Coulibaly 2-1

Gele kaarten: 32′ Sibum, 37′ Maric

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean