Go back

Veselinovic leidt W-B met hattrick naar vlotte bekerzege

Glen De Boeck wijzigde zijn team op drie plaatsen voor de bekerwedstrijd bij Roeselare. Kenny Steppe verving Colin Coosemans in doel, Nicolas Godemèche mocht voor het eerst starten en Aboubakar Oumarou keerde terug in het elftal. Godemèche mocht postvatten voor de defensie, waardoor Siebe Blondelle naar de linksachter verhuisde ten koste van Cale.

Voor iedereen goed en wel zijn zitje had gevonden, stond het al 0-1 na een kopbaldoelpunt van Dalibor Veselinovic op aangeven van Siebe Blondelle. Een gedroomde start voor De Boeck en de zijnen! In geen tijd kreeg de openingstreffer een vervolg, met haast een kopie van de eerste goal maakte Aboubakar Oumarou er op assist van Robin Henkens 0-2 van, de eerste treffer voor de Kameroener voor W-B. En daar bleef het niet bij: drie minuten later stond het al 0-3 na opnieuw een doelpunt van Veselinovic, die een vrijschop van Henkens subtiel in doel devieerde.

Plots lukte zo wel erg vlot wat tot dan toe zo problematisch was: doelpunten maken. Enkele W-B-supporters die dan pas aankwamen, hadden een mooie start van hun ploeg gemist. Toch zouden ook zij nog enkele doelpunten te zien krijgen. Anthony Di Lallo begon aan een rush en maakte die ook fraai af met een onhoudbaar schot in het hoekje: 1-3. Hét signaal voor W-B om er een goaltje bij te doen, moesten de bezoekers gedacht hebben. Ivan Trickovski speelde slim Veselinovic aan in de diepte. De spits passeerde vervolgens doelman Lentz voor de 1-4, een knappe hattrick voor de Serviër!

Opmerkelijk: op dat moment was de wedstrijd nog maar tweeëntwintig minuten onderweg! Nog een straffe statistiek: in een halve speelhelft verdubbelde Waasland-Beveren zo maar eventjes zijn doelpunten saldo van dit seizoen. Het tempo bleef ook daarna hoog, met lichte dreiging voor beide ploegen. Gescoord werd er niet meer, al had Oumarou vlak voor de pauze nog een tweede doelpunt aan de voeten. Zo stond het bij de koffie 1-4.

De tweede helft begon al bijna even furieus als de eerste. Henkens ontfutselde de bal van een verdediger, maar maakte vervolgens een kapbeweging te veel om te kunnen afdrukken. Het schot van Milos Maric dat volgde was ongevaarlijk. De eerste dreiging van Roeselare na rust kwam van Jean-François Mbuba. Zijn schot, vanuit scherpe hoek, ging via de vingertoppen van Steppe in hoekschop. Waasland-Beveren reageerde met een pittige actie van Oumarou, die in de rechthoek Trickovski bediende. De inzet van de Macedoniër werd vervolgens van de lijn gekeerd.

Meteen daarop opnieuw een huizenhoge kans voor W-B: Trickovski en Veselinovic wipten door de buitenspelval, die laatste mocht het afmaken, maar stond bij het afleggertje van Trickovski buitenspel. Het was lang niet het enige slordigheidje in een de tweede helft, die voor beide teams toch van een lager niveau was. Fair was de wedstrijd wel, fouten waren er nauwelijks te bespeuren in Schiervelde.

Even voorbij het uur zette Veselinovic hard en scherp voor, Lentz loste en Trickovski aarzelde niet om het leer binnen te trappen: 1-5. Veselinovic mocht daarop gaan rusten van De Boeck, die Alec Luyckx speelminuten gunde. Luyckx werd op de positie van Trickovski geposteerd, die op zijn beurt naast Oumarou in de spits werd geplaatst. Intussen zorgde de thuisploeg nog eens voor gevaar: Kenny Steppe reageerde alert op de knal van De Rechter.

Met nog een kwartiertje op de klok liet De Boeck ook Christian Santos voor het eerst opdraven. Hij kwam op het veld voor Godemèche. De wedstrijd was gespeeld en W-B drong niet meer aan. De thuisploeg verzamelde nog een tweetal kansen via invaller Wantiez, maar daar bleef het bij. Zo werd het voor Waasland-Beveren een eenvoudige zege, die na de vroege 0-3 al een zekerheid leek. In de achtste finales van de Cofidis Cup (woensdag 4 december) mag W-B het in een Wase derby opnemen tegen Lokeren.

 

KSV Roeselare: Lentz, Eurvrard, Guiro, Bojovic, Perdichizzi, Mpoto, Delannoy, Boli (71′ Sarrazyn), Di Lallo (74′ Wantiez), Mbuba, Van Tornhout (’53 De Rechter)

Waasland-Beveren: Steppe, D’Ulivo, Bojovic, Sibum, Blondelle (37′ Cale), Henkens, Godemèche (77′ Santos), Trickovski, Maric, Oumarou, Veselinovic (69′ Luyckx)

Doelpunten: 4′ Veselinovic (Blondelle) 0-1, 10′ Oumarou (Henkens) 0-2, 13′ Veselinovic (Henkens) 0-3, 20′ Di Lallo (geen assist) 1-3, 22′ Veselinovic (Trickovski) 1-4, 67′ Trickovski (Veselinovic) 1-5

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

Gele kaarten: 85′ Blondelle

Toeschouwers: 1.100

 

Tekst: Ward Callens – Foto’s: Geert Franquet & Jean Bonjean