Go back

Ook beloften pakken een punt in Bergen (1-1)

Geen winst in Bergen vrijdagavond voor onze beloften, wel een verdiend gelijkspel. Na de uitschuiver tegen Lierse (0-1) is dat ongetwijfeld een opsteker voor coach Tim Bavré en zijn mannen.

Zonder het klassieke fileleed op een vrijdagavond in Bergen geraken is in deze tijd ijdele hoop, maar het Wase gezelschap raakte gelukkig tijdig op post in het Stade Charles Tondreau voor de epiloog van het hoofdstuk dat het voorbije weekend door de eerste ploeg niet zo denderend werd ingezet tegen datzelfde RAEC Mons. Bij W-B verschenen met Clepkens, Van Den Eynde, Chimezie en Santos vier A-kernspelers aan de aftrap. De collega’s aan de overzijde met die status waren Mununga, De Beylder, Van Gijsegehm en Nyoni.

Tegen een sterk Bergen was de eerste deftige kans toch voor de bezoekers. Nathan Volckerick lag in de elfde minuut aan de basis van een goeie counter die met een prima schot van Arne Van Den Eynde en dito redding van de Bergense portier werd besloten. Aan de overkant kon Joachim Mununga enkele keren zijn duivels ontbinden, maar Michaël Clepkens reageerde telkens zeer gevat. Na ruim twintig minuten kwam Waasland-Beveren al op voorsprong: via Joell De Smet en Volckerick, die aardig zijn mannetje uitkapte, kwam het leer bij Van den Eynde, die op zijn beurt zijn tegenstander van zich afschudde en de bal in de kruising joeg.

Even later stond het nagenoeg 0-2, maar een doorgebroken Santos mikte op de Bergense sluitpost. Aan de overzijde zorgde Mununga bijna voor de gelijkmaker, maar de winger schampte vanop een halve meter voor de doellijn zijn schot zodat De Smet het leer nog net van de lijn kon keren. Met de rust in zicht was er een pijnlijk moment voor W-B toenVolckerick zijn enkel verzwikte en het veld moest verlaten, waarschijnlijk met een blessure aan de ligamenten. Simon Spangenberg was zijn vervanger.

De thuisploeg begon aan de tweede helft met hoog pressiespel en mede door het uitvallen van Volckerick en de noodgedwongen omzetting van de ploeg werd het enkele keren warm in de doelmond van W-B. Zeven minuten na de pauze kreeg Bergen een vrijschop ter hoogte van de hoekschopvlag en die belandde aan de tweede paal zowaar rechtstreeks in doel. Even voorbij het uur werd de licht geblesseerde Yannick Cathoir naar de kant gehaald voor Younes De Witte, terwijl ook Yentl De Rongé zijn plaats afstond aan Tom Vermeire. Bergen werkte in die periode met gevaarlijke hoge ballen waarop W-B niet meteen een antwoord vond, maar hete standjes in de zestien van Clepkens bleven uit.

Integendeel zelfs, want de pupillen van Tim Bavré kwamen zelf nog enkele keren gevaarlijk opzetten. Zo trapte Arne Van den Eynde een vrijschop keihard tegen de dwarsligger en kort daarna zette Chimezie met een doorsteekbal diezelfde Van den Eynde aan het werk. De middenvelder schakelde knap de doelman uit, maar zag vervolgens zijn schot van de lijn gekeerd door een verdediger. De slotminuten waren opnieuw voor de thuisploeg, maar Clepkens en zijn defensie bleven overeind.

Bergen had over de volledige wedstrijd misschien licht overwicht, maar op basis van inzet en wilskracht was de puntendeling een correcte weergave van wat er zich tussen de lijnen had afgespeeld. Een pluim voor de sterke wedstrijd van Van den Eynde, die sober was in de passing, sterk in de lucht en overzicht en finesse toonde bij zijn doelpunt en enkele kansen. Ook Chimezie Mbah werkte een prima partij af. Aanstaande maandag, 23 september (19u30) moeten de W-B-beloften opnieuw aan de bak, want dan komt KRC Genk naar Puyenbeke. Een duel om naar uit te kijken!

 

Basiself Waasland-Beveren: Michaël Clepkens, Timothy Smet, Joell De Smet, Sam Gijsbrechts, Nathan Volckerick, Yentl De Rongé, Jimmy Chimezie Mbah, Ruben Stuer, Yannick Cathoir, Arne Van Den Eynde, Christian Santos

Invallers: Simon Spangenberg, Younes De Witte, Tom Vermeire

Niet gespeeld: Brent Van Steenlant, Gilles Pringels

 

Tekst: Patrick Van Wesemael en Ward Callens