Go back

W-B deelt punten met KRC Genk

Waasland-Beveren heeft zondagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen KRC Genk. Na een evenwichtige partij met vooral een verdienstelijke tweede helft van W-B bleef de brilscore op het bord. Het was al het vijfde gelijkspel voor Waasland-Beveren in acht competitieduels.

Glen De Boeck had voor de komst van KRC Genk een tactisch plan: een 4-4-2 met een ruit op het middenveld en twee centrumspitsen. Zo kreeg Dalibor Veselinovic voorin de steun van Renaud Emond, die na enkele geslaagde invalbeurten en zijn trainingsinzet van de voorbije week beloond werd met een eerste basisplaats. Ivan Trickovski mocht postvatten achter de spitsen, Milos Maric en Robin Henkens op de flanken. Siebe Blondelle werd als buffer voor de verdediging gezet.

KRC Genk verzamelde in de eerste periode de beste kansen. Thomas Buffel probeerde het met een kopballetje en een schot pal op Colin Coosemans. Nadien slaagden ook Anthony Limbombe en Jelle Vossen er niet in de W-B-sluitpost te passeren. In een vaak slordige eerste helft stak ook de thuisploeg een paar keer de neus aan het venster: Veselinovic ontfutselde knap het leer van Kara Mbodji, maar trapte vervolgens hard over de kooi van Köteles.

Na de koffie was het ruim een kwartier wachten op doelgevaar. Trickovski probeerde het met een schot van buiten de zestien, maar besloot op Köteles. Even later had Emond de 1-0 aan de voeten, maar via Kalidou Koulibaly belandde het leer in hoekschop. Een aardig voetballend W-B kende een prima periode en zette de Limburgers onder druk. Trickovski, opnieuw van buiten de zestien, trof de binnenkant van de paal. Scoren bleek ook tegen Genk een moeilijke opgave.

In de slotfase kregen beide ploegen nog een uitgelezen mogelijkheid om de winst binnen te halen. Coosemans had een knappe redding in huis op de kopbal van Vossen en aan de overkant pareerde Köteles de plaatsbal van invaller Jonathan Rowell. Zo eindigde de wedstrijd op 0-0, een billijk gelijkspel. Volgend weekend trekt W-B naar Kortrijk, maar eerst wacht de bekerwedstrijd in en tegen Roeselare (woensdag 25/09, 20u00) .

 

W-B: Coosemans, D’Ulivo, Bojovic, Sibum (c), Cale (84′ Godemèche), Maric, Blondelle, Trickovski (89′ Rowell), Henkens, Emond (63′ Demjan), Veselinovic

KRC Genk: Köteles, Koulibaly, Anele, Mbodji, Tshimanga, Limbombe (66′ Joseph-Monrose), Buffel, Gorius (81′ Ojo), Hyland, Camus, Vossen

Gele kaarten: 63′ D’Ulivo, 74′ Anele, 85′ Hyland, 92′ Joseph-Monrose

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean