Go back

Beloften halen 0-2 achterstand op tegen Genk

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond, in navolging van de eerste ploeg een dag eerder, een punt gepakt tegen KRC Genk. Het werd 2-2.

Bij een jeugdig KRC Genk stonden een drietal A-kernspelers in de ploeg, waarvan Jordy Croux de meest bekende is. Waasland-Beveren had met acht spelers uit de A-kern een pak meer ervaring tussen de lijnen en dat was tegen het nummer drie van het beloftenklassement geen overbodige luxe. Na een openingsfase met enkele afstandsschoten sloeg in de vijfentwintigste minuut de vlam in de pan. Joell De Smet blokkeerde foutief een schot van een Genkse aanvaller in de zone van doelman Kenny Steppe. Strafschop én de rode kaart voor De Smet was het verdict. De elfmeter werd omgezet: 0-1.

Coach Tim Bavré moest noodgedwongen bijsturen en liet Jonathan Rowell wat dieper terugzakken. Op een hoekschop en geharrewar voor doel was W-B dicht bij de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de overkant: een voorzet vanop de rechterflank werd in de kleine rechthoek binnen getikt. Zo stond het bij het rustsignaal 0-2 voor de bezoekers.

Bij het ingaan van de tweede helft begon W-B meer risico’s te nemen en de beloning daarvoor liet niet lang op zich wachten. Na een zestal minuten pakte Hanan Maman uit met een prima doorsteekbal naar Arne Van Den Eynde, die oog in oog met de Genkse doelman beheerst  afwerkte. De aansluitingstreffer was een feit, na vrijdag opnieuw een doelpunt van Van den Eynde. Even later kwam de middenvelder goed weg met een gele kaart na een tackle langs achter.

De bezoekers slaagden er niet meer in voor dreiging te zorgen en W-B bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, die ze ook stilaan verdienden. Met nog vijf minuten te gaan devieerde Maman een voorzet van Christian Santos tot bij invaller Gilles Pringels, die het leer met een volley in de korte hoek joeg: 2-2. Zo slaagde de thuisploeg er in extremis nog in gelijk te maken, en dat met een prachtig doelpunt. In de slotminuut moest  Steppe nog alles uit de kast halen om zijn netten schoon te houden, maar de stand bleef in evenwicht.

W-B knokte zich na de vroege rode kaart voor De Smet terug in de wedstrijd en pakte op karakter, maar ook met goed voetbal en mooie goals een verdiend punt. Op maandag 30 september (19u30) spelen de beloften van Waasland-Beveren hun volgende competitieduel, op verplaatsing bij Standard.

 

Basiself Waasland-Beveren: Kenny Steppe, Timothy Smet, Sam gijsbrechts, Joell De Smet, Yentl De Rongé, Jonathan Rowell, Alec Luyckx, Christian Santos, Arne Van Den Eynde, Hanan Maman en Robert Demjan

Reserven: Berent Van Steenlant, Tom Vermeire, Mba Chimezie (in de 60ste minuut ingevallen voor Alec Luyckx), Ruben Stuer, Yannick Cathoir en Giles Pringels (in de 60ste minuut ingevallen voor Robert Demjan)

 

Tekst: Patrick Van Wesemael en Ward Callens