Go back

Reacties na KSV Roeselare – Waasland-Beveren (1-5)

Trainer Glen De Boeck was na afloop van de ruime bekeroverwinning tegen Roeselare opgetogen met het gebrachte spel van zijn spelers. “Het was de bedoeling om vandaag vlot en aanvallend voetbal te brengen door vroeg druk naar voren te zetten. Dat deden we ook en zo leed Roeselare al gauw balverlies. Je weet ook dat hoe langer het 0-0 blijft, hoe moeilijker de wedstrijd wordt. Mijn spelers hebben mijn opdrachten fantastisch uitgevoerd. Door vlug te scoren zaten we dan ook heel vroeg op rozen.”

“We wisten op voorhand dat het hier geen gemakkelijke verplaatsing ging worden”, vervolgt De Boeck. “Sint-Truiden, toch een topploeg in tweede nationale, is hier ook maar erg moeizaam komen winnen. Deze overwinning geeft natuurlijk vertrouwen en we mogen daar even van genieten, maar vanaf morgen moeten we ons weer volledig kunnen focussen op de wedstrijd van zaterdag op KV Kortrijk”, besluit de oefenmeester.

Dalibor Veselinovic kroonde zich met drie doelpunten en een assist tot man van de match. “Het is belangrijk voor de ploeg om eindelijk te winnen en dat met meer dan één goal verschil. De wedstrijd was ook goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen. We waren het niet meer gewoon om meer dan één keer in een wedstrijd te scoren. Deze wedstrijd is het duwtje in de rug dat we nodig hadden. Ik hoop op een positief vervolg.”

Kenny Steppe mocht voor het eerst dit seizoen zijn keepershandschoenen aantrekken in een wedstrijd met inzet. “Het was erg leuk en ook een tijd geleden dat ik een belangrijke match heb gespeeld. Bij de beloften is de beleving toch anders. Ik hou een goed gevoel over aan de match. De afspraak was dat ik in de beker zou keepen en Colin in de competitie. Wat concurrentie is een goede zaak. Daarnaast heb ik het vertrouwen van Glen De Boeck en onze keeperstrainer”, aldus de doelman.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Kevin Reyns