Go back

Reacties na KV Kortrijk – Waasland-Beveren (2-1)

Volgens hoofdtrainer Glen De Boeck mankeerde Waasland-Beveren net dat tikkeltje geluk om na een prima wedstrijd met een punt huiswaarts te keren. “Het was een goede partij met twee ploegen die er vol voor zijn gegaan. Wij kenden een prima start en hadden via Oumarou een eerste goede kans. Bij die penaltyfase had de bal inderdaad op de stip gekund, al heb ik de beelden nog niet gezien. We hadden daar al op achterstand kunnen komen.”

“Even later gaven we het eerste tegendoelpunt weg”, vervolgt de oefenmeester. KV Kortrijk voerde de forcing en wij hadden het moeilijk. Via Raman stond het dan bijna 2-0. Toch brachten we de score weer in evenwicht na een knappe actie van Veselinovic. Het doelpunt vlak voor rust mag nooit vallen. De kopjes gingen daardoor wat hangen.”

“Tijdens de rust heb ik een aantal zaken proberen bijsturen. In de tweede helft ontbrak het ons aan een beetje geluk en accuratesse in de zestien meter om de gelijkmaker te maken en met een puntje naar huis te gaan”, aldus De Boeck.

Milos Maric kon zijn ontgoocheling na het verloren competitieduel met de Kerels niet verbergen. “Ik ben enorm ontgoocheld. We speelden een goede wedstrijd. Toch verloren we. In de meeste wedstrijden brengen we het beste voetbal, maar pakken we geen punten. Na negen wedstrijden kunnen we niet anders dan teleurgesteld zijn in het behaalde aantal punten. Ik hoop door deze week hard te werken volgend weekend tegen KV Oostende de drie punten te kunnen schenken aan onze supporters.”

 

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean